Eddig csak Ronaldónak nem jött be a Puskás név varázsa

Folytatódott a Puskás név varázsa. Tegnap este Mohamed Szalah újra gólt szerzett a Puskás Arénában, ezzel megmaradt a Puskás-díjas labdarúgók jó sorozata Budapesten. Az utóbbi három alkalommal, amikor az Aranycsapat legendájáról elnevezett elismerés díjazottjai pályára léptek az ugyancsak az ő nevét viselő stadionban, mindig betaláltak a kapuba. Az eddigi egyetlen kivétel Cristiano Ronaldo.

Magyar Nemzet
2021. 03. 11. 15:32
Gulácsi Péter, Liverpool, Szalah, Leipzig, Lipcse
Szalah (jobbra) szerezte meg a vezetést a Liverpoolnak, amikor az angolok a Lipcsével játszottak a Puskás Arénaában Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Puskás Ferenc után elnevezett díjat, amelyet a legszebb gól szerzőjének ítélnek oda, 2009-ben adta át először a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA), s volt az első nyertes. Szintén ő volt az első, aki Puskás-díjas labdarúgóként pályára lépett a 2019-ben átadott Puskás Arénában, amelyben tavaly ősszel a Ferencváros–Juventus Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen játszott. A torinói csapat 4-1-re győzött, de Ronaldo, aki ziccert is kihagyott a meccsen , nem vette be kapuját, így a Puskás név varázsa akkor neki nem működött.

Szalah két meccsen is bevette Gulácsi kapuját a Puskás Arénában Fotó: MTI/Illyés Tibor

Azóta viszont zsinórban három mérkőzést rendeztek, amelyen egy Puskás-díjas nemcsak pályára lépett a Puskás Arénában, hanem gólt is szerzett. Legutóbb éppen tegnap este , amikor az RB Leipzig–Liverpool BL-nyolcaddöntő visszavágóján a 2018-ban díjazott Mohamed Szalah érte el az angol csapat egyik gólját a 2-0-ra megnyert meccsen. A két csapat párharcának első meccsét is Budapesten rendezték, és hasonló véget ért: a Liverpool akkor is 2-0-ra nyert, Szalah akkor is betalált kapujába.

A portugál és az egyiptomi Puskás-díjas mellett egy dél-koreai is pályára lépett a Puskás Arénában. Szon-Hungmin tavaly érdemelte ki az elismerést, februárban pedig az osztrák Wolfsberg és az angol Tottenham szintén a magyar stadionba áthelyezett Európa-lig meccsén lépett pályára, s gólt is szerzett a 4-1-re megnyert találkozón.

– A mérkőzés előtt mondtam Szonnak, hogy Puskás-díjasként azért illene gólt szereznie a Puskás Arénában. Örülök, hogy hallgatott rám – nyilatkozta szerénytelenül José Mourinho, a Tottenham menedzsere a mérkőzés után.

Tehát a Puskás név varázsa eddig négyből három alkalommal hatásos volt, és Ronaldónak is lesz lehetősége javítani, bár mi ennek nem örülnénk. A nyári Európa-bajnokságon a portugál válogatottal lép majd pályára az ötszörös aranylabdás Magyarország ellen a Puskás Arénában. Az Eb csoportkörében egyébként várhatóan egy újabb Puskás-díjas is debütálhat a stadionban, hiszen a 2017-es győztes a francia csapattal érkezhet hozzánk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.