Rebrov utódja vonattal indult el a Fradi edzőtáborába

A nemzetközi porondon érdekelt csapataink elkezdték a felkészülést, a bajnok Ferencváros és a két dobogós, a Puskás Akadémia és a Mol Fehérvár is külföldön vesz lendületet a július elején kezdődő szezonra. Idén Ausztria a népszerű desztináció, a dobogós csapatok mellett a kupagyőztes Újpest is Stájerországban edzőtáborozik. A Kisvárda más helyszínre szavazott: Szlovéniában töltődik fel az NB I rajtja előtt.

Szilágyi
2021. 06. 17. 7:17
null
Nguen Tokmac és társai a Keleti pályaudvarról indultak Ausztriába edzőtáborozni Fotó: Adam Molnar Forrás: Fradi.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyot nézhetett tegnap reggel a Keleti pályaudvar utazóközönsége. A kora reggeli órákban zöld-fehér egyenmelegítőben megjelent a bajnoki címvédő Ferencváros delegációja. A helyszín nem véletlen, a 32-szeres bajnokcsapat vonattal tette meg az utat Salzburg felé, onnan pedig busszal közelítette meg a németországi edzőtábor helyszínét. Szergej Rebrov utódja, a június elején kinevezett Peter Stöger vezetésével tizenegy napos intenzív felkészülés vár a Fradira. A korai kezdés indokolt, a nemzetközi kupaszezon egy hónap múlva kezdődik, kiderült, hogy a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében a litván–északír, Zalgiris Vilnius–Linfield párharc győztese vár az FTC-re. A Ferencváros hazai pályán július 20-án vagy 21-én kezd majd a kupaporondon. A játékoskeret változásait a bajnoki cím megszerzése után ismertette a klub: a következő szezonban Lovrencsics Gergő, Michal Skvarka, Isael Barbosa és Marcel Heister sem a kilencedik kerületben futballozik. A német balhátvéd, Heister szerződtetését tegnap bejelentette a Mol Fehérvár. A hír nem aratott osztatlan lelkesedést a bajnokcsapat drukkereinek köreiben.

Peter Stöger (balra) Kisvárdán mutatkozik be a Ferencváros hazai közönsége előtt, de előtte Ausztriában edzőtáborozik a bajnokcsapattal
Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport

A Vidi szintén felvette a munkát: Szabics Imre vezetőedző Ausztriában, Bad Waltersdorfban vezényel edzéseket a csapatának. Az edzőtábor június 24-ig tart, majd a fehérváriak Sóstón folytatják a felkészülést: az előző szezon bronzérmese az örmény Ararat Jerevannal került össze az Európai Konferencia-liga első fordulójában. A továbbjutás esetén pedig az észt Paide Linnameeskond és a lengyel Slask Wroclaw összecsapásának továbbjutója vár rá.

A változatosság kedvéért a Puskás Akadémia is Ausztriában készül a sorozatban második nemzetközi kupaszezonjára. Első nekifutásra a koronavírus alaposan megtizedelte a felcsúti csapatot, és ezért nem lehetett esélye a svéd Hammarby ellen. Idén másképp lesz, mindenesetre az biztos, hogy a harmincéves német középhátvéd, Thomas Meissner nélkül hódítja meg az európai színpadot a felcsúti csapat. Hornyák Zsolt ígérete szerint további fiatal, saját nevelésű játékos kaphatja meg a lehetőséget az elmúlt szezonban a története legjobb bajnoki eredményét elérő csapathoz. Tegnap az is kiderült, hogy ha sikerrel veszi a Puskás Akadémia a finn Inter Turku elleni július 8-án kezdődő párharcot, akkor a jelenlegi lett listavezető, az egyszeres kupagyőztes RFS és a 18-szoros feröeri bajnok Klaksvík csata győztese lehet az ellenfele a következő körben.

Újpesten is elkezdődött a munka, a negyedik magyar kupainduló egyelőre itthon, majd jövő pénteken – nem fogják kitalálni – Ausztriába indul, és július 4-én érkezik haza. A rossz emlékeket ébresztő liechtensteini Vaduz lesz a lilák ellenfele az Európai Konferencia-liga második körében.

Az NB I-es mezőny többi tagja egyelőre itthon készül, van olyan csapat, amelyik nem hagyja el az országhatárt, de a többség a környezetváltozásra, ezen belül is Ausztriára szavaz. A Kisvárda kivétel: az élvonal hatodik helyezettje Szlovéniában készül fel az új szezonra.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.