Ronaldo a triplája után üzent Simeonénak

Egy különleges fordítás és egy különleges gólzápor; ennyi a BL-kedd mérlege. No és Cristiano Ronaldo már 124 BL-gólnál tart, és hol van még a vége? A Manchester City a Schalke elleni 7-0-lal jelezte: idén végre komolyan kell venni a BL-ben az égszínkékeket.

Ch. Gáll András
2019. 03. 14. 13:18
Juventus FC vs Atletico Madrid
Három gól, majd egy „bemutató” Fotó: ALESSANDRO DI MARCO Forrás: MTI/EPA/Alessandro Di Marco
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alig múlt éjfél, amikor kisebb társaság érkezett meg a Ristorante Catullo nevű elegáns torinói étterembe. A csapat élén haladt, kézen fogva nagyobbik fiát, Cristiano Juniort (aki szabad kezében a meccs labdáját tartotta!) és menyasszonyát, Georgina Rodríguezt, a sleppet pedig a testőrökön kívül öccse, Hugo, valamint a madeirai jó barátok, Ricky Refuge és Miguel Paixao alkották.

A kis csapatot tapsvihar fogadta, mindenki felismerte az este hősét, az Atlético Madridot mesterhármasával (első triplája a Juventus színeiben!) a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében kiejtő portugál sztárt. Aki annyira bízott a továbbjutásban a madridi 0-2 ellenére, hogy előre lefoglalta a győzelmi vacsora színhelyét, azt az előkelő éttermet, ahol a Juve korábbi és jelenlegi csillagai – Higuaín, Dybala, Mandzukic, Emre Can – is törzsvendégek.

A Po-parti lakoma betetőzése volt a feledhetetlen estének. A fogadóirodák hatalmas oddsszal adták a Juventus továbbjutását, végtére is az Atlético a földkerekség egyik legstabilabb, legjobban védekező csapata, a csodakapus Oblakkal. Csakhogy kedden Diego Simeone túlságosan is defenzív taktikával küldte pályára fiait, akik még azt a kevés lehetőséget is elpuskázták – Lemar, Griezmann és Morata révén –, ami adódott előttük.

Taktikailag csődöt mondott az argentin tréner, és a 3-0-ra megnyert mérkőzés után Ronaldo diadalittasan nyilatkozhatta: „Különleges éjszaka volt. Az ilyen estékért szerződtetett engem a Juve. Mágikus mérkőzés volt, jóllehet egyelőre még nem nyertünk semmit.” Ez igaz, miként az is, hogy Ronaldo a BL-trófeánál kevesebbel nem érné be. Ez négy év alatt a negyedik lenne neki, összességében pedig a hatodik.

Három gól, majd egy „bemutató”
Fotó: MTI/EPA/Alessandro Di Marco

Kedden a két fejes gólja parádés volt, a tizenegyest pedig – ami inkább volt jogos, mint nem – magabiztosan értékesítette. Majd a végén a nemi szervét markolászva hergelte a publikumot. – Látta, amit a Wanda Metropolitanóban műveltem, és csak azt imitálta. Ezzel ki is mutatta a jellemét – kommentálta a történteket Simeone.

Meglehet, csakhogy a futballban a győztesnek mindig igaza van. Amúgy a második Ronaldo-gólnál a technikát, a sólyomszemet is igénybe kellett venni, az mutatta meg, hogy Oblak a gólvonal mögül kotorta ki a labdát. Apropó, Oblak: Ronaldo immár harmadszor vágott mesterhármast a szlovén kapusnak. Először a 2016–2017-es szezonban, amikor a Real Madrid spanyol bajnokin 3-0-ra győzött, majd másodszor ugyanabban az idényben, a BL-elődöntő első meccsén szintén 3-0 volt az eredmény. Ronaldo 160 mérkőzésen szerzett 124 góljával vezeti a BL örökrangsorát a 106 gólos előtt.

Ejtsünk azért egy szót a Manchester City 7-0-s KO-járól a Schalke ellen. Ebben az évezredben csak két, ennél nagyobb különbségű győzelem akadt a BL-ben: 2007-ben a Liverpool 8-0-ra verte a Besiktast és 2015-ben a Real Madrid szintén 8-0-ra a Malmőt. A City 2019-ben eddig 61 gólt szerzett nyolc kapott ellenében. Pep Guardio­la, a manchesteriek menedzsere kijelentette: „Elnézést az angol szurkolóktól, de azt szeretném, ha a Bayern kiejtené a Liverpoolt, mert a negyeddöntőben a korábbi klubommal szeretnék összecsapni.”

Pénteken a sorsoláson minden kiderül.

Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő, visszavágók: Juventus–Atlético Madrid 3-0, továbbjutó: Juventus 3-2-vel; Manchester City–Schalke 04 7-0, tj.: Manchester City 10-2-vel. Tegnap lapzárta után játszották: Barcelona–Olympique Lyon, Bayern München–Liverpool.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.