Senki sem tudja, mikor rendezik a budapesti Billie Jean King-kupát

A Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) februárban közölte, hogy a pandémia miatt tavaly márciusról idén április 13–18-ra halasztott eseményt – amely korábban a Fed Kupa nevet viselte – ezúttal sem lehet lebonyolítani, de még az idén sor kerül rá egy később kijelölendő időpontban. A Magyar Teniszszövetség (MTSZ) elnöksége megvizsgálta a csapatverseny rendezéséről szóló megállapodás teljesíthetőségét. Az MTSZ vezetése úgy véli, hogy „a Covid–19 újabb és újabb mutációinak megjelenésére és azoknak az emberi életet veszélyeztető hatására tekintettel nemzetközi teniszverseny az emberi egészség és élet megóvásának a biztosításával nem rendezhető meg”.

Magyar Nemzet
2021. 04. 22. 12:10
null
A Lázár János (jobbra) és Markovits László vezette magyar tenisz szövetség elnöksége bizonytalan a rangos kupa időpontját illetően Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar szövetség állásfoglalása kitért arra is, hogy az eredeti, még 2019-ben, az előző szövetségi vezetés által aláírt szerződés szakmai és pénzügyi hátterét körültekintően meg kell vizsgálni, hogy „a magyar adófizetők pénzéből finanszírozott verseny ügye megnyugtatóan és a legkisebb vesztességekkel zárulhasson le”. Ennek kapcsán az MTSZ szeretne mihamarabb egyeztetni a két szerződéses partnerrel, a Nemzeti Sportügynökséggel (NSÜ) és az ITF-fel.

Billie Jean King legendás amerikai teniszező 2019-ben a londoni Queen's Tennis Clubban tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Magyarország rendezi meg az átszervezés alatt álló női tenisz Fed Kupa első három döntőjét Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Budapest tavalyelőtt nyerte el három évre az 1963-ban életre hívott csapatverseny fináléjának a rendezési jogát. A viadal 2019-es átszervezése nyomán az ITF 18 millió dollárra növelte az összdíjazást – ebből 12 milliót kapnak a játékosok –, ezzel azonos rangra emelte a férfi Davis-kupával.

A Billie Jean King-kupa 12 csapatos döntőjének – melyben a magyarok a címvédő francia és az orosz csapattal kerültek egy csoportba – az eredeti tervek szerint három évig a Papp László Sportaréna ad otthont.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.