Erődemonstrációt tartott, és veretlen maradt a Sopron

A már biztos csoportelső Sopron Basket 84-54-re legyőzte az utolsó csoportmeccsén a francia Landes együttesét. A magyar csapat már korábban eldöntötte a csoportelsőséget, a tét számára csak a veretlenség megőrzése volt. A negyeddöntőben a francia Lyon lesz az ellenfele.

2021. 01. 22. 20:53
null
Tina Krajisnik a Landes ellen is klasszis teljesítményt nyújtott Forrás: fiba.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak a veretlenség megőrzése maradt meg tétként a női kosárlabda Euroligában a Sopron Basketnek. A magyar együttes nagyszerűen szerepel a sorozatban, a Bourges-ban rendezett buborékban már hétfőn biztosította a csoportelsőséget a hazai csapat legyőzésével, így az utolsó mérkőzésén már biztos továbbjutóként léphetett pályára a francia Landes ellen. A soproniak a hét közben azt ígérték, motiváltak maradnak erre a találkozóra, amit fényesebben bizonyítottak talán még annál is, mint ahogyan remélték: ezt a mérkőzést hatalmas fölénnyel, harmincpontos különbséggel, 84-54-re nyerték meg.

 

Tina Krajisnik a Landes ellen is klasszis teljesítményt nyújtott
Fotó: Fiba.com

 

Bár az első tíz percig fej-fej mellett haladt egymás mellett a két csapat, a Sopron 10-10 után ellépett, majd a második negyedben folyamatosan hat-nyolc pontnyi előnyt őrzött. Az eredményjelző 21-15-öt mutatott a magyar együttes javára, amikor Gáspár Dávid csapata a gázra lépett, és egy 11-0-ás futással lényegében el is döntötte a pontok sorsát. A nagyszünetben 32-15 volt az állás, természetesen több remek egyéni teljesítménnyel is kirukkoltak a soproniak a remek csapatjáték mellett, Jelena Brooks például már ekkor 16 pontnál járt.

A térfélcserét követően már érződött, hogy a Landes nem hisz az eredmény megfordításában, és a Sopron Basket magabiztosan növelte tovább az előnyét, amely a lefújásra harminc pontra hízott. Rendkívül összeszedett, koncentrált teljesítményt nyújtott a Sopron. Gáspár Dávid igyekezett mindenkinek lehetőséget biztosítani, így két fiatal, Varga Alíz és Varga Sára is belekóstolhatott a bourges-i torna hangulatába. Végül 84-54-es soproni siker született, így a magyar bajnoki címvédő hat győzelemmel, veretlenül zárta.

Euroliga, D csoport, 6. forduló: Sopron Basket–Landes (francia) 84-54 (19-11, 26-17, 22-14, 17-12), a Sopron Basket pontszerzői: Brooks 20/6, Williams 18/3, Krajisnik 17, Határ 9, January 8, Czukor 8/3, Fegyverneky 3/3, Varga A. 1.

A Sopron Basket tehát veretlenül 12 ponttal megszerezte a csoport első helyét, a többi hely sorsa később dől el. A márciusi negyeddöntőben a magyar csapat pályaelőnnyel játszik majd, azaz otthon kezd a két győzelemig tartó párharcban, és ha az 1-1-re áll, a döntő meccset hazai környezetben rendezheti meg, az ellenfele pedig a francia Lyon lesz.

Frissítés: Molnár Balázs, a soproniak menedzsere elmondta a Magyar Nemzetnek, hogy a jelenlegi állás szerint a kieséses kört is buborékban rendezik meg, egy helyszínen két-két csapat csap össze kuparendszerben, és a Sopron március 17-én és 19-én játszik majd a Lyonnal, a helyszínt később jelöli ki a FIBA Europe.

Gáspár Dávid, a Sopron Basket vezetőedzője: – Nagyszerű érzés, hogy hat nullával tudtuk zárni az Euroliga-alapszakasz küzdelmeit. Nagyon büszke vagyok a játékosokra, keményen és sokat dolgoztunk azért, hogy elérjük ezt a sikert. Ugyancsak nagyon jó érzés most már arról beszélni, hogy a final fourba kerülésért játszhatunk. Ezúttal is jól teljesített a csapat, nagyon örülök, hogy a sportakadémistáknak sok lehetőséget tudtunk adni, s éltek is azzal. Bízom benne, hogy a fiatal játékosok és a magyarok fejlődését ezzel is sikerült elősegíteni. Még egyszer emelem a kalapom a csapatom előtt!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.