Statisztikailag kódolt események

Antonio Conte edzőként képtelen nyerni a Juve ellen. Eddig háromszor rugaszkodott neki a feladatnak, de még nem koronázta siker a tevékenységét.

2019. 10. 08. 7:18
Inter vs Juventus
Dybala lő. Erre mondják, hogy tökéletes lábtartás Fotó: MTI/EPA/Matteo Bazzi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elégedetten csettinthettek a statisztikusok, Antonio Conte és az Inter vasárnapi veresége a Juventus ellen „legitimálja” a tevékenységüket. Conte a fél életét a Juvénál töltötte, játékosként tizenhárom év alatt ötször ünnepelt bajnokságot, egyszer megnyerte a BL-t, később három szezonon keresztül dirigálta az Öreg Hölgy becenevű klubot.

Talán éppen a túlzott kötődés az oka, mindenesetre igaz: edzőként képtelen nyerni a Juve ellen. Eddig háromszor rugaszkodott neki a feladatnak, de még nem koronázta siker a tevékenységét. 2007-ben az Arezzo, 2009-ben az Atalanta, idén pedig az Inter élén bukott el szeretett csapata ellen. Olasz öltözői pletykák szerint a nyáron megpróbált visszatérni Torinóba, de Giuseppe Marotta klubigazgató nem rajongott az ötletért, így aztán az Internél vállalt munkát. Milánóban meseszerűen kezdett, az első hat bajnoki mérkőzést egyaránt megnyerte a csapatával, az Inter éllovasként készült a Juventus elleni derbire, ami után lecsúszott a tabella második helyére.

Hihetetlen taktikai harc folyt a pályán a vasárnap esti mérkőzésen, mindkét csapat legalább kétszer váltott játékrendszert a mérkőzés során. A gólokon argentin labdarúgók osztoztak: Paulo Dybala szerzett vezetést a Juvénak, Lau­taro Martínez tizenegyesből egyenlített, végül a csereként beálló Gonzalo Higuain döntötte el a meccset a bajnok javára (2-1). lesgólig és kapufáig jutott. Hét forduló után élre állt a Juventus, az elmúlt hét idény bajnoka.

Dybala lő. Erre mondják, hogy tökéletes lábtartás
Fotó: MTI/EPA/Matteo Bazzi

A Barcelona is dobbantott, mégpedig jó nagyot: a hatodik helyről a másodikra lépett előre a La Ligában. A Sevilla elleni 4-0-s győzelem a katalánok legszebb napjait idézte, főleg az első félidőben nyolc perc alatt szerzett három gól volt meggyőző. Luis Suá­rez, Arturo Vidal és Ousmané Dembélé után végre a FIFA-nál az Év játékosának választott is betalált. Az ötszörös aranylabdás argentin kedvenc ellenfele a Sevilla: a Barca csapatkapitánya 37 gólt lőtt már az andalúzok ellen, ebből 22-t a Camp Nouban szerzett. A kiütéses győzelem hozadéka, hogy a spanyol szaklapok által sokat kritizált edző, Ernesto Valverde állása sem forog veszélyben: hirtelen elhalkultak az ő távozását követelők.

Néhány hete még arról írtunk, hogy idén kisebb forradalom söpör végig a La Ligán, és a tradicionális nagy egyletek helyére eséllyel pályáznak a kis csapatok, a Real Sociedad, a Granada, a csak baszk futballistákat alkalmazó Athletic Bilbao vagy a remekül rajtoló Osasuna. Nos, a forgatókönyv változott, igaz, nyolc forduló kellett hozzá: immár a Real Madrid, a Barcelona és az Atlético Madrid foglalja el a dobogó első három helyét.

A kezdeti nagy nekibuzdulás után helyre állt a világ rendje a Serie A-ban és a La Ligában. Olaszországban hét, Spanyolországban nyolc forduló kellett hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.