Szoboszlai jelen állás szerint Salzburgban kezdi a felkészülést

Jövő hét után Salzburgba várják a felkészülés rajtjára az előző idényben erőnlétileg és mentálisan egyaránt szintet lépő Szoboszlai Dominikot, akinek esetleges milánói átigazolása még hetekig témát szolgáltathat.

Forrás: NSO2020. 07. 16. 11:44
Szoboszlai Dominik; Hvang Hi Csan
Klagenfurt, 2020. május 30. Szoboszlai Dominik, a Red Bull Salzburg középpályása (j) csapattársával, Hvang Hi Csannal, miután szabadrúgásból gólt szerzett a másodosztályú Austria Lustenau ellen a labdarúgó Osztrák Kupa klagenfurti döntõjében 2020. május 29-én. A Salzburg 5-0-ra gyõzött a koronavírus-járvány miatt szurkolók jelenléte nélkül játszott mérkõzésen. MTI/EPA/Christian Bruna Fotó: Christian Bruna
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Bár minden félnek érdeke, hogy minél előbb eldőljenek a lényegi kérdések, semmit sem akarunk siettetni, a legjobb döntést szeretnénk meghozni. Akkor sem csuknak börtönbe, ha csak hetek múlva dől el, hol folytatja a lényeg, hogy a karrierje szempontjából a legjobb helyre kerüljön – mondta a Nemzeti Sportnak Esterházy Mátyás, a Red Bull Salzburgban futballozó Szoboszlai Dominik ügynöke.

A futballista esetleges nyári klubváltása slágertéma lett a magyar és az olasz szaksajtóban egyaránt, a 19 éves játékost többször is összehozták a Milannal, de hogy merre vezet az útja Salzburgból, az egyelőre kérdéses.

– Akad olyan cikk, amelyet elolvasok, de az utóbbi egy hétben pihenni akartam, nem a jövőmről szóló találgatásokkal foglalkozni. A hírek egy része persze eljut hozzám, néhány ismerősöm felhívott, kérdezték, mennyi igaz a pletykákból, de nekik is csak annyit mondtam, hogy olvassák végig a cikket, aztán rájönnek. Tényleg nem akartam ezzel foglalkozni, az utolsó osztrák bajnoki forduló után éreztem, pihenésre van szükségem, fontos volt, hogy hét napig tényleg szabad legyek, és feltöltődjek. Az elmúlt egy hetet a barátaimmal és a családommal töltöttem, persze azért néhányszor lementem a focipályára, sokat lábteniszeztem, ott ugyanis inkább a technika számít, nem a futómennyiség. Mindenesetre a pihenésnek vége, a héten már a Salzburgtól kapott egyéni edzésterv alapján készülök. Amolyan rávezető jellegű program, háromnaponta van pihenőnk, kedden negyven percet futottam. Jövő hét vasárnapig így készülök, majd július huszonhetedikén visszatérek Salzburgba, jelen állás szerint ott kezdem el a felkészülést – közölte a nyolcszoros válogatott középpályás.

Szóba jött korábbi, jelenlegi úszóedzője, Shane Tusup is, aki a tél óta segíti a labdarúgó felkészülését. – Az volt a fontos, hogy Shane Tusup elmondta, milyen gyakorlatokat érdemes csinálni és mikor. Ezt követően egyeztettük az adott napokra lebontott programot. Megbeszéltük, mi a feladat akkor, ha játszom, és milyen edzést végezzek, ha nem lépek pályára. Amikor Budapesten jártam, személyesen is találkoztunk, átvettük, hogyan kell helyesen végrehajtani a gyakorlatokat, valamint a súlyokat is beállítottuk. A Salzburggal is egyeztettünk az együttműködésről, a klub áldását adta rá – s az eredmény önmagáért beszél. Korábban is végeztem pluszmunkát, ám nem volt ennyire letisztulva, hogy mikor mibe érdemes belevágni, azokat a gyakorlatokat csináltam, amelyeket jónak láttam – folytatta a vírusszünet után bombaformában teljesítő labdarúgó, akit az osztrák bajnokság legjobb labdarúgójának választottak a szezon végén.

S hogy melyik klub profitál a magyar játékos tehetségéből a 2020–2021-es szezonban? – Azt nem tudom, csak azt, hogy ha ugyanúgy dolgozom, ahogyan eddig, sehol sem okozok csalódást – jelentette ki a magyar csodatini.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.