Szoboszlai elfogadja, de nem tartja igazságosnak az eredményt

Ritka nagy gólesőt hozott a Bajnokok Ligája 3. fordulójának a keddi játéknapja: meccsenként átlagban 4,3 találat született. A Szoboszlai Dominikkal felálló Salzburg a szenvedő alanya volt a szapora termésnek, hazai pályán hatot kapott a Bayern Münchentől, de hasonlóan járt az ukrán Sahtar Doneck és az olasz Atalanta is a Mönchengladbach, illetve a Liverpool ellen. A magyar válogatott középpályás szerint az eredmény nem igazságos, arra viszont nem lehet kifogás, hogy az utolsó tíz percben négy gólt szerezhettek a bajorok.

Magyar Nemzet
2020. 11. 04. 13:01
SZOBOSZLAI Dominik
Salzburg, 2020. november 3. Benjamin Pavard, a Bayern München (j) és Szoboszlai Dominik, a Salzburg játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, az A csoport 3. fordulójában játszott mérkõzésen az ausztriai Salzburgban 2020. november 3-án. MTI/AP/Andreas Schaad Fotó: Andreas Schaad
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pedig mintha érett volna a meglepetés. A Salzburg remekül kezdett, vezetést szerzett, és remekül is futballozott. Akadt még helyzete, ám a Bayern München nem azért címvédő, mert megijedne az ilyen szituációktól, az első félidő végére megfordította az eredményt. Közben történt egy érdekes eset: és Lucas Hernández ütközött a hazai tizenhatoson belül, a játékvezető először tizenegyest ítélt, ám a videózás után úgy döntött, nem a magyar középpályás szabálytalankodott, hanem a müncheni. Az osztrák bajnok a szünet után kiegyenlített, a végére azonban látványosan elfogyott az ereje, és az utolsó tíz percben négy gólt kapott.

– A hetvenkilencedik percig kettő-kettő volt az állás, de ilyen a futball – nyilatkozott csalódottan Szoboszlai Dominik. – Ez is azt mutatja, milyen szintet képvisel a Bayern. Csak jöttek és jöttek a németek az utolsó tíz percben. Talán a német Bundesligában más a tempó, ugyanakkor arra nincs kifogás, hogy ebben az időszakban négy gólt kaptunk. El kell fogadnunk a végeredményt, de nem érzem túl igazságosnak.

 

Joshua Kimmich és Szoboszlai Dominik (jobbra) harcol a labdáért
Fotó: Andreas Schaad / MTI/AP

 

Érdekes módon a nyertes fél, a Bayern München vezetőedzője ugyanúgy látta ezt a mérkőzést, Hansi Flick ugyanis elismerte, a 6-2-es eredmény ellenére meg kellett dolgoznia csapatának a sikerért:

– Ránk hozták a frászt. A tévénézőknek ez jó mérkőzés lehetett, de egy edző számára nem volt annyira csúcs. Ugyanakkor elégedett vagyok azzal a mentalitással, amelyet a csapatom mutatott, miután a Salzburg egyenlített, sikerült ismét a magunk javára fordítani a mérkőzést.

 

 

Gólszüretet tartott a Liverpool is, a tavalyi kiírás egyik legkellemesebb meglepetéscsapatát, az akkor a negyeddöntőig jutó Atalantát Bergamóban ütötte ki 5-0-ra. Most nagyon gyengén játszott, amit Gian Piero Gasperini vezetőedző is elismert:

– Ez komoly vereség. A játék rengeteg elemében rosszabbak voltunk, nagy különbséget láthattunk a két csapat között – jelentette ki az olasz szakember.

Bár a sajtóhírek szerint a Wolverhamptontól szeptemberben 14 millió fontért szerződtetett portugál Diogo Jota mesterhármast ért el, Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője nem őt méltatta elsősorban. Arról beszélt, hogy a súlyos sérülés miatt kidőlt kiesése után újjá kellett szervezni a védelmet, játékosai pedig jól reagáltak a változásra. A német szakember különösen a 19 éves belső hátvédjének, Rhys Williamsnek a teljesítményét emelte ki.

– Rhys kivételesen játszott. El sem tudom képzelni, milyen lehetett neki ilyen fiatalon, karrierje második Bajnokok Ligája-mérkőzésén Duvan Zapata ellen játszani – mondta Klopp Williamsről, aki a bajnokságban még egy percet sem futballozott eddig.

 

 

A játéknap talán legnagyobb meglepetése a sztárcsapatnak jóindulattal sem nevezhető német Mönchengladbach elsöprő 6-0-ás győzelme annak a Sahtar Donecknek az otthonában, amely az első körben Madridban verte 3-2-re a Reált. A mezőnyből kiemelkedett a francia Alassane Pléa, aki Jotához hasonlóan mesterhármasig jutott. Nem csoda, hogy az ukrán együttes vezetőedzője, Luís Castro feldúltan nyilatkozott:

– Ez egy rettenetes éjszaka számunkra. Az a csapat, amely alig két hete Madridban fantasztikus eredményt ért el, nem tudott gondot okozni az ellenfelének, és ezt nehéz feldolgozni. Egy korai gól megfogott minket, majd hamarosan már kettő volt a hátrányunk, amire nem tudtunk megfelelően reagálni. Elképesztően gyengén játszottunk, egy másodpercig sem voltunk képesek nyomást helyezni a németekre, az első félidőben a támadójátékunk egyenlő volt a nullával. A Mönchengladbach játéka szemernyi meglepetéssel sem szolgált, a miénk viszont nagyon is meghökkentő volt.

 

 

A Real Madrid és az Internazionale találkozóján öt gól született, ám nem a korábbiakban látott egyenlőtlen elosztásban, a spanyolok nagy csatában 3-2-re győztek úgy, hogy 2-0-ra vezettek, az olaszok kiegyenlítettek, majd a hajrában szerezte meg a győztes gólt.

 

Ferland Mendy, a Real Madrid és Nicolo Barella, az Internazionale játékosa
Fotó: Bernat Armangue/MTI/AP

 

– Nehéz lesz így a végéig – ismerte el Zinedine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője. – Nincs könnyű mérkőzés, amelyen csak kimegyünk a pályára, és nyerünk. Fontos, hogy ezúttal győztünk, mert mint előzőleg mondtam, számunkra ez egy döntő volt, ráadásul gyorsan továbbiak következnek.

A 3-2-es siker után Sergio Ramos a Real Madrid színeiben megszerzett századik gólját illetően azt mondta, az egyéni rekordok másodlagosak, de azért mindig örömet okoznak. Hozzátette: száz gólig eljutni nem mindennapos teljesítmény, annak pedig külön örül, ha találataival győzelmekhez tud hozzájárulni.

 

 

Antonio Conte, az Inter vezetőedzője arról beszélt a Sky Sportsnak, hogy a mostanában elért eredményeiken nem látszik, mennyi munkát végeznek el, mennyi erőfeszítést tesznek a sikerért.

– Nem tudom, hány olyan csapat van, amely ilyen mérkőzést tud itt játszani, és két gólról képes visszakapaszkodni. Mi visszajöttünk a meccsbe, volt esélyünk a harmadik gól megszerzésére. Ez a találkozó is bizonyította, hogy minden apró részletre figyelni kell, és kellenek ezek az állomások is, hogy jobbá váljon a csapat.

Bajnokok Ligája, 3. forduló, keddi eredmények.

A csoport: Salzburg–Bayern München 2-6, Lokomotív Moszkva–Atlético Madrid 1-1, az állás: 1. Bayern München 9 pont, 2. Atlético Madrid 4, 3. Lokomotiv Moszkva 2, 4. Salzburg 1.

B csoport: Sahtar Doneck–Mönchengladbach 0-6, Real Madrid–Internazionale 3-2, az állás: 1. Mönchengladbach 5 pont, 2. Sahtar Doneck 4 (3-8), 3. Real Madrid 4 (7-7), 4. Internazionale 2.

C csoport: Manchester City–Olimpiakosz 3-0, Porto–Marseille 3-0, az állás: 1. Manchester City 9 pont, 2. Porto 6, 3. Olimpiakosz 3, 4. Olympique Marseille 0.

D csoport: Atalanta–Liverpool 0-5, Midtjylland–Ajax 1-2, az állás: 1. Liverpool 9 pont, 2. Ajax 4 (4-4), 3. Atalanta 4 (6-7), 4. Midtjylland 0.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.