Csak nehogy azon az egy percen múljon majd a vb-szereplés

A legutóbbi és a nyáron következő Európa-bajnokságra kijutott a magyar válogatott, a világbajnoki selejtezőkön azonban az elmúlt években nem termett neki sok babér, rendre a harmadik helyen végzett a csoportjában, ami nem jelentett továbbjutást. A 2022-es, katari vb-ről viszont a jövőben is álmodozhat Marco Rossi sikercsapata, hiszen az andorrai diadalt is számításba véve, a selejtezőkör első szakaszát eredményesebben zárta, mint tette azt elmúlt évtizedben bármikor.

D. V.
2021. 04. 01. 6:21
vb
Andorra 20210331 Andorra-Magyarorsz‡g Labdarœg— VB selejtez? mŽrk?zŽs Foto Nemzeti Sport çrvai K‡roly Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Labdarúgóink tulajdonképpen ott folytatták tavasszal, ahol ősszel abbahagyták. Akkor az Európa-bajnokságra való kvalifikációt és a Nemzetek Ligája A divíziójába való feljutást ünnepelhettük, s ezúttal részsikerekkel szolgált számunkra a magyar csapat, s három mérkőzésen hét pontot gyűjtve az elmúlt évtized legjobb világbajnoki selejtezős nyitányát mutatta be.

Legutóbb négy, azt megelőzően hat ponttal kezdett a magyar csapat, és végül mindkét vb-selejtezőn a harmadik helyen végzett. A hatpontos kezdés ez alkalommal is borítékolható volt, hiszen San Marinót és Andorrát illik legyőzni, a világranglistán 19. Lengyelország ellen előzetesen a pontszerzést is bravúrnak tekintettük volna, nemhogy a győzelmet, amit utólag siratunk. Nem véletlenül, hiszen kétszer is vezettünk szláv „testvéreinkkel” szemben, a végén mégis el kellett fogadnunk a 3-3-s eredményt.

A 2021-es selejtezőkör első szakaszának lezárultával szövetségi kapitány is ezt tette, de a válogatott védőjével, Loic Negóval is egyetértettek abban, hogy az a bizonyos pohár félig üres.

– Elveszítettünk két pontot Lengyelországgal szemben, mert volt egy rövidzárlatunk, és akkor egy perc alatt két gólt kaptunk. Az első esetében nem volt szerencsénk, de a másodikat megakadályozhattuk volna. Úgy vélem, bármit is mondott Paulo Sousa, nekünk kellett volna nyernünk azon a meccsen. Most hét pontunk van, innentől már az Eb-re készülhetünk – közölte Rossi a meccs után.

Az Európa-bajnokságon válogatottunkra a Portugália, Franciaország, Németország – és hacsak nem jutunk tovább a kieséses szakaszba – vár, majd Anglia lesz a világbajnoki selejtezők folytatásában a következő ellenfél szeptemberben. Utóbbi válogatott jelenleg kilenc ponttal vezeti az I csoportot.

Hogy vajon a mi eddig megszerzett hét pontunk mire lesz elég, azt majd csak a végelszámolásnál tudjuk meg. Annyi biztos, hogy a nemzeti csapat a korábbi évekhez képest egy egységnyit lépett előre. Reméljük, hogy nem a lengyelek elleni egyperces rövidzárlaton és az amiatt elhullajtott két ponton fog múlni a katari vb-re való kvalifikáció.

Világbajnoki selejtező, I csoport, 3. forduló:

Andorra–Magyarország 1-4 (0-1)

gólszerzők: Pujol (90+2. – tizenegyesből), illetve Fiola (45+2.), Gazdag (51.), Kleinheisler (58.), Nego (90.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.