Valter Attilát hosszú üldözés után kapták el Dubajban + videó

A profi kerékpársport idei első World Tour-viadalán, az Egyesült Arab Emírségek egyhetes körversenyén (UAE Tour) pénteken Valter Attilát sokat láttuk a televíziós közvetítésben a képernyőn, mert ő is tagja volt a rajt után meglépett, hatfős szökevénycsoportnak. Amelyet aztán 135 kilométer után ért utol a mezőny.

2021. 02. 26. 15:02
null
Dubaj Forrás: Facebook/UAE Tour
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az UAE Tour pénteki, utolsó előtti, 165 kilométeres szakaszát kétségkívül az Egyesült Arab Emírségek legismertebb részén jelölték ki, a mezőny Dubaj belvárosi részén tekert. Feltűnt a földkerekség legmagasabb épülete, a 828 méteres Burdzs Kalifa felhőkarcoló, majd az első hétcsillagos szálloda, a vitorla alakú Burdzs al-Arab, a cél pedig a mesterséges Pálma-szigeten volt.

Dubaj egyik látványossága, a Burdzs al-Arab luxusszálloda
Fotó: Facebook/UAE Tour

A rajt után öt kilométerrel egy hatfős csoport meglépett a mezőnytől, s a televíziós közvetítésben örömmel láttuk, hogy (Groupama–FDJ) is ott van a szökevények között. Miként egy másik FDJ-s, a francia Matthieu Ladagnous is. A boly három és fél perces előnyt is összehozott, de a sík terepen várható volt, hogy a mezőny utoléri majd, a sprinterek nem adják oda a szakaszgyőzelmet.

Így is történt, 25 kilométerrel a vége előtt Valteréket megfogták – akik így 135 kilométert tekertek elöl –, a végén a mezőnyhajrát pedig az ír Sam Bennett (Deceuninck–Quick-Step) nyerte meg, aki korábban a negyedik szakaszt is behúzta. Valter Attila végül a 79. helyen ért célba, de neki is ugyanannyi lett az ideje, mint a győztesnek, azaz 3:32:23 óra. A csapatát pedig jól „reklámozta” ezen az etapon. Az összetettben értelemszerűen a szlovén Tadej Pogacar (UAE Emirates Team), a Tour de France címvédője maradt az élén, Valter pedig a 39. helyen áll a 127 fősre fogyatkozott mezőnyben. Az UAE Tour szombaton zárul.

A pénteki befutó:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.