Vérengzés Münchenben: kivégezte a Schalkét a Bayern

A Schalkénak senki sem szólt, hogy elindult az újabb futballidény Németországban, ez lehet az egyetlen magyarázat arra, ami ma este történt az Allianz Arénában. Edzőmeccsnek beillő macska-egér játék zajlott a pályán, a Bayern München nagyjából tízpercenként gólt szerzett, nyolc találatig meg sem állt. És még csak meg sem erőltették magukat.

2020. 09. 18. 23:15
FC Bayern Munich vs FC Schalke 04
Nem lassít a Bayern Fotó: EPA/LUKAS BARTH-TUTTAS.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Befolyásolja majd a bajorokat az Alaba körüli botrány? Nem. Megviseli őket Thiago Alcantara távozása? Nem. Rozsdásak lesznek az idény elején? Nem. Behúzzák sorozatban a kilencedik bajnoki címet is? Esélyes. Legalábbis a Bundesliga nyitómeccsén minden erről árulkodott.

A házigazda Bayern nagyon hamar elvette ellenfele kedvét: már a negyedik percben betalált. Aztán a szünet előtt még kétszer, de ha a Schalkén múlik, akkor nyugodtan lehetett volna több is.

A második félidőben lett is, a címvédő rápakolt még öt gólt az előző háromra. Összesen nyolcszor rezegtette meg a vendégek hálóját „mindössze” tizenkét kaput eltaláló lövésből, szemben a gelsenkircheni egy próbálkozással. Nyomasztó volt a fölény, de szavak helyett nézzük inkább a találatokat! Volt belőlük néhány:

Gnabry mesterhármas, Müller gól és gólpassz, Lewandowski gól és két gólpassz, Sané gól és két gólpassz. A Bayern München olyan támadóerőt képvisel, amitől az összes német csapat retteghet idén is. Csak abban az egyben reménykedhetünk, hogy a többi ellenfél nagyobb ellenállást tanúsít majd, mint ma este a Schalke, különben nagyon egyhangú év elé nézhetünk a Bundesligában (és Európában?).

Az viszont biztató, hogy a négy top bajnokság címvédői közül Anglia bajnoka, a Liverpool hétgólos meccsel indított, a német nyolccal, jöhet a Juventus kilenccel, majd a Real Madrid tízzel!

Bundesliga, 1. forduló:

Bayern München–Schalke 04 8-0 (3-0)

Gólszerzők: Gnabry (4., 47., 59.), Goretzka (19.), Lewandowski (31. – 11-esből), Müller (69.), Sané (71.), Musiala (81.)

Érdekesebb statisztikák:

  • A Bayern sorozatban 22. mérkőzését nyerte;
  • utolsó veresége óta (2019. december 7.) harmincszor győzött egy döntetlen mellett;
  • a Schalke január 17-e óta nyeretlen a Bundesligában, a vírusszünet utáni kilenc találkozójából hetet elvesztett;
  • megszerezte 200. találatát a Bayern mezében;
  • a 17 éves Jamal Musiala lett a bajorok legfiatalabb gólszerzője a német élvonalban;
  • soha nem nyert még senki ekkora különbséggel a Bundesliga nyitó hétvégéjén.
  • További program:

    szombat:

    Eintracht Frankfurt–Arminia Bielefeld 15.30

    1. FC Köln–1899 Hoffenheim 15.30

    Union Berlin–FC Augsburg 15.30

    VfB Stuttgart–SC Freiburg 15.30

    Werder Bremen–Hertha BSC 15.30

    Borussia Dortmund–Borussia Mönchengladbach 18.30

    vasárnap:

    RB Leipzig–FSV Mainz 05 15.30

    VfL Wolfsburg–Bayer Leverkusen 18.00

     

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.