Újratervezés a Vidinél – Márton Gáborral vagy nélküle?

A parádés évkezdet, az újpesti 5-0-s diadal után a Fehérvár két érzékeny vereséget szenvedett a labdarúgó NB I-ben. Előbb a Kisvárdától vendégként, majd szombaton a Honvédtól kapott ki egyaránt 2-1-re. A Vidi azzal a határozott céllal vágott neki a tavaszi szezonnak, hogy befogja a Ferencvárost. Noha a Fradi is bukdácsol, a két csapat közötti különbség tovább nőtt, immár tizenegy pont. Máris eljött az újratervezés ideje Fehérváron. Már csak az a kérdés, vajon a célokon változtatnak, vagy felelősöket neveznek meg. Fölösleges is lenne mellébeszélni, Márton Gábor vezetőedző helyzete megingott. Dönteni kell, mert a héten két meccset is játszik a Vidi, kedden a Mezőkövesdet fogadja, vasárnap pedig a Ferencváros elleni rangadó következik a Groupama Arénában.

Munkatársunktól
2021. 02. 01. 7:01
null
Márton Gábor sejtelmesen beszélt a jövőről Forrás: Molfehervarfc.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Még egyetlen valódi sportembert sem láttam, aki úgy indulna neki az adott versenysorozatnak, hogy előre feladja a küzdelmet. A téli felkészülés elején kijelentettük, aki nem hisz benne, hogy megelőzhetjük a Ferencvárost, annak nem kell edzésre jönnie. Az ellendrukkerek mondhatják, hogy ez kincstári optimizmus, ám olykor az is kell a sporthoz – Kovács Zoltán, a Mol Fehérvár FC sportigazgatója így válaszolt az idény előtt arra a kérdésre a Nemzeti Sportnak adott interjúban, hogy a tavaszi szezonban a Vidi befoghatja-e a Ferencvárost.

Nos, az első idei meccs visszaigazolta a hangzatos bizakodást, a Vidi vendégként 5-0-ra kiütötte az Újpestet. A jó rajtot nem követte hasonlóan jó folytatás, a fehérváriak előbb a Kisvárdától, majd szombaton a Honvédtól kaptak ki 2-1-re.

Márton Gábor sejtelmesen beszélt a jövőről
Fotó: Molfehervarfc.hu

A találkozó után Márton Gábor így értékelt az M4 Sportnak nyilatkozva:

– Megvoltak a lehetőségeink, de ilyen passzban vagyunk. Gyakorlatilag amióta itt vagyok, az ellenfél a félpályán nem tud átjönni. Egyszer jönnek, kapunk egy gólt, kikapunk. Ez van. Ezzel nehéz mit kezdenie egy edzőnek.

Arra a kérdésre, hogy behozható-e a Fehérvár hátránya a Ferencvárossal szemben, így felelt:

– Teljesen mindegy, hogy a Ferencváros mit csinál, nekünk akkor is nyernünk kell. Amíg matematika van, addig minden behozható, de az, hogy hogyan és kivel, majd kiderül.

Hogy hogyan és kivel, majd kiderül – felettébb sejtelmesen fogalmazott a tréner. Mintha már akkor tudott volna valamit.

Márton Gábor nyilatkozatát más szavakkal bár, de a Vidi honlapja is közzétette még szombaton késő este. Íme:

– Elkerülhető góllal szerzett vezetést az ellenfél. Bizonyos szituációkban a játékosokon múlik, hogy milyen döntést hoznak, a bekapott gólt sajnos egy rossz döntés előzte meg. Van, amikor egy csapat megúszhat egy ilyen hibát, mi most nem úsztuk meg. A félidő vége előtt sikerült egyenlítenünk, visszajöttünk a mérkőzésbe, a második félidőben megvoltak a lehetőségeink, mégis kikaptunk, nem volt szerencsénk. Meg tudtuk volna fordítani a mérkőzést, de kimaradtak a lehetőségek, gólok nékül pedig nem lehet meccset nyerni. Rossz megoldásokat választottunk, kapkodtunk a 16-oson belül, nem tudtuk a magunk javára fordítani a találkozót.

Tegnap a Fehérvár honlapja és Facebook-oldala is csak egyetlen hírt, helyesebben cikket közölt, a 65 éves helyi legendával, Szabó Józseffel készített podcastot. A csapat aggasztó helyzetét nem elemezték.

Vihar előtti csend. Nagyon úgy tűnik.

Ha Kovács Zoltán komolyan gondolja a bő egy héttel ezelőtt adott nyilatkozatát, akkor nem nyelheti le szó nélkül a két vereséget. Lépnie kell.

A másik lehetőség az, hogy Fehérváron máris beletörődnek az első hely elvesztésébe, s jó magyar szokás szerint megkezdik építeni a jövő csapatát. Ezt viszont a szurkolók és a tulajdonosok torkán lenne nehéz lenyomni.

Sokáig mindenesetre nem lehet húzni, halasztani a döntést. A Vidi kedden újra pályára lép, a Mezőkövesdet fogadja, vasárnap pedig következik a Ferencváros elleni rangadó a Groupama Arénában

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.