Görög Zita a koronavírus okozta a fájdalmaktól aludni sem tud

„A fájdalom a legtöbb étkezés után, ami a gyomromat támadja, nem szépítem, vetéléshez hasonló.”

Forrás: borsonline.hu2020. 11. 13. 13:35
null
Nehéz és fájdalmakkal teli időszakon megy most keresztül a színésznő Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Görög Zita közösségi oldalán jelentette be, hogy ő is elkapta a koronavírust. A betegséget a vetéléshez hasonlította, elmondása szerint a fejfájástól aludni sem tud.

– Eddig erőm sem volt írni. Ma sincs sok. Se kedvem. Új kihívással küzdöttünk. Hogyan gondoskodjon 2, covidos, lázas, beteg, étvágytalan és kedvetlen gyerekről 2, covidos szülő? [...] A fájdalom a legtöbb étkezés után, ami a gyomromat támadja, nem szépítem, vetéléshez hasonló, a fejfájástól nincs alvás. Elengedtem a háztartást, elengedtem magam – írta Instagram-bejegyzésében a színésznő.

Görög Zita nehéz és fájdalmakkal teli időszakon megy most keresztül
Fotó: Facebook

A teljes cikk az eredeti Instagram-bejegyzéssel IDE kattintva tekinthető meg.

Szijjártó: Másfél héten belül orosz oltóanyagminta érkezik

Szijjártó Péter kifejtette: a Szputnyik nevű vakcina most kapta meg félidős jelentését, amely szerint 92 százalékos a hatékonysága. Kiemelte: ez Magyarország számára jó hír, mert a magyar kormány ennek beszerzéséről előrehaladott tárgyalásokat folytat.

– Másfél héten belül érkezik a minta, amelyet laboratóriumi vizsgálatnak vethetnek alá. Decemberben kis mennyiségű szállítmány érkezik a klinikai tesztek elvégzéséhez. Január második felében pedig elkezdődhetnek a nagy mennyiségű szállítások – mondta.

Szerdán megállapodtak Oroszországgal, hogy a magyarországi engedélyezéshez szükséges dokumentációt az orosz fél legkésőbb csütörtök estig összeállítja és eljuttatja Budapestre.

A miniszter azt is elmondta, hogy még szerdán megszülethet az a szabályozás, amelynek értelmében ki lehet majd adni egy „vészhelyzeti”, ideiglenesen 6 hónapra szóló importengedélyt.

Szijjártó Péter kitért arra is, hogy pénteken az orosz ipari és kereskedelmi miniszterrel egyeztet.

A tanácskozáson részt vesz az a magyarországi vállalat is, amely jelenleg más vírusok, köztük influenza elleni oltóanyagot gyárt.

– Azt már tudni, hogy ez a vállalat megfelel az úgynevezett második fokozatú biztonsági szintnek. Azt viszont még vizsgálják, hogy át tud-e állni ennek az oltóanyagnak a gyártására. Erre jövő hét közepén, végén lehet meg a válasz – mondta.

A miniszter kiemelte: ha egy országnak saját oltóanyaggyártási kapacitása van, akkor nem kerül kiszolgáltatott helyzetbe. Hangsúlyozta ugyanakkor: a magyar kormány továbbra is arra törekszik, hogy minél több forrásból, minél több és minél jobb oltóanyagot szerezzen be, hogy a lehető legnagyobb biztonságban legyenek a magyar emberek.

A teljes cikk ITT olvasható.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.