időjárás 13°C Szimonetta 2021. October 28.
logo

Kalapács alá kerülnek Maximilian Schell személyes tárgyai

Forrás: MTI
2020.12.17. 15:03
Kalapács alá kerülnek Maximilian Schell személyes tárgyai

Online árverésen lehet majd licitálni januárban a 2014. februárjában elhunyt Oscar-díjas osztrák színész, Maximilian Schell személyes tárgyaira.

Az aukción a világhírű színész-rendező 290 személyes tárgyát lehet megvásárolni. A tárgyak a művész preiteneggi házából származnak. Az árverést az aurena.at online platformon rendezik meg január 16-án.

Nastassja Schell, a néhai művész lánya elmondta, hogy az emléktárgyaktól helyhiány miatt akar megválni. „Apám rengeteg dolgot gyűjtött össze. Én azonban le akarom zárni a múltat és tiszta lapot akarok kezdeni”

– fogalmazott.

Az árverési tételeket január 15-én meg lehet tekinteni a Schell-házban, és a megvásárolt tárgyakat onnan majd el is lehet vinni. De a tárgyakat az aukciót szervező online platformon már jelenleg is meg lehet nézni.

Maximilian Schell 83 éves korában, 2014. február 1-én hunyt el

A filmrajongók számára érdekes lehet a Schell Sztálin című filmben nyújtott alakításáért elnyert Golden Globe-díjáról szóló oklevél, vagy 1962-ben az Ítélet Nürnbergben című filmért kapott számos elismerése, valamint Laurel-díja. De a színész festményeit és róla készült portrékat, továbbá bútorait, teniszütőit, egyéb dísztárgyait és könyveit is meg lehet vásárolni az árverésen.