Járvány szedi áldozatait a Magyarországon forgatott horrorban

Befutott az első trailer a The Reckoning című horrorfilmhez, amit Neil Marshall rendező (A barlang, Trónok harca, Hellboy) Fóton forgatott – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 01. 08. 16:54
null
A kép illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 17. században játszódó filmben Grace Haverstock (Charlotte Kirk) elveszíti a férjét a pestisjárványban, majd megvádolják azzal, hogy boszorkány: Anglia legkegyetlenebb boszorkányvadásza (Sean Pertwee) válogatott testi-lelki kínzásnak veti alá.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

A videojátékok néha már drágábbak, mint a hollywoodi filmek

A videojátékok hőskorában, amikor a programokat sokszor egy-egy ember kalapálta össze szabadidejében, ez lehetetlennek tűnt. Ugyan abban az évtizedben kezdett kialakulni ezen iparág gazdasági háttere, de az igazi nagy durranások, legnépszerűbb darabok még mindig a jó ötleteknek, merész kísérleteknek köszönhették sikerüket. A pénzen pedig gyakorlatilag nem múlt semmi.

Mára mindez gyökeresen és végérvényesen megváltozott. Az elmúlt évtizedben folyamatosan nőttek a videójátékok fejlesztési költségei, és mára ezen összegen egészen döbbenetes magasságokba emelkedtek. A filmekkel ellentétben ebben szektorban nem divat pontos és részletes számokkal előállni. De az elhintett vagy véletlenül kiderült információmorzsák gondos begyűjtése után összeállítható a kis darabokból a kirakós.

Mostanra már például lehet tudni, hogy a komplett játékos szektor egyik legmonumentálisabb darabjának számító, Red Dead Redemption 2 nevű program költsége elérte a 750-800 millió dollárt.

Nincs elírás, bizony, 220-230 milliárd forintot tapsoltak el egyetlen programra az első kapavágástól egészen odáig, hogy a boltokba kerüljön a szoftver. Ez pedig nem egyedi eset, hiszen az idei év nagy durranásának számító, Cyberpunk 2077 elkészítése szintén hasonló nagyságrendű összeget emésztett fel. Olyan játékból pedig több van, amelyik 250-300 millió dollárt emésztett fel.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.