A virtuális Golden Globe-gála nézettsége hatalmasat zuhant

Nagyot zuhant a virtuálisan megrendezett Golden Globe-díjátadó gála televíziós nézettsége: az előző évhez képest 60 százalékkal kevesebben nézték a háromórás ceremóniát az első adatok szerint – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 03. 02. 13:48
golden globe
Beverly Hills, 2021. március 1. A Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szövetsége által közreadott képen Renée Zellweger amerikai színésznõ bejelenti a Chadwick Boseman amerikai színész alakításáért járó posztumusz elismerést, amelyet a színész özvegye, Taylor Simone Ledward (a kivetítõn) fogad a 78. Golden Globe-díjátadó gálán a kaliforniai Beverly Hillsben 2021. február 28-án. A koronavírus-járvány miatt a jelöltek és díjazottak online jelentkeztek be a díjkiosztóra MTI/EPA/Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szövetsége Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szervezete (HFPA) vasárnap adta át díjait filmes és televíziós kategóriákban. A Golden Globe-ot sokan tekintik az Oscar-díj előszobájának, a 87 tagú szervezettel szemben megfogalmazott kritikák ellenére díjaiknak nagy a presztízse a díjszezonban.

A hollywoodi sztárok azonban idén csak otthonukból vagy más helyszínről tudtak bejelentkezni az NBC televízió által közvetített műsorba a pandémia miatt.

A vörös szőnyeges parádé és a pezsgős gálavacsora hiányában a két helyszínről, New Yorkból és Los Angelesből konferált virtuális díjátadó a hétfőn közzétett első adatok alapján nem kötötte le eléggé a nézőket.

 

A Hollywood Reporter és a Deadline azt írta, hogy az előzetes becslés szerint 5,4 millió amerikai látta a műsort. Ez az adat még nem tükrözi a nyugati parti nézettséget, de a tavalyi előzetes adatokhoz viszonyítva 60 százalékos visszaesést mutat a nézőszámban. Az NBC-közvetítést a Nielsen közvéleménykutató végleges adatai szerint 2020-ban 18,3 millió amerikai látta, ami az előző nyolc év legkisebb nézőszáma volt.

A vasárnapi díjátadó műsorvezetője Tina Fey és Amy Poehler volt. a gála fődíjait A nomádok földje és a Borat utólagos mozifilm vitte el.

A műsort a kritikusok sem kímélték: a Variety lustának és céltalannak nevezte a ceremóniát, és mint írta, nem tudta meggyőzni a nézőket, hogy ne kapcsoljanak más csatornára. Az Entertainment Weekly finomabban úgy fogalmazott: a műsor hősies erőfeszítéseket tett, hogy visszaadjon valamit a díjátadó csillogásából, de nem járt mindig sikerrel.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Majdnem amputálni kellett a világsztár lábát + fotók

A Kettős kockázat és A gyűjtő világsztár színésznőjét, a kétszeres Golden Globe-jelölt Ashley Juddot súlyos baleset érte egy dzsungeltúrán a Kongói Demokratikus Köztársaságban: egy esés következtében négy helyen eltört a lába.

A színésznő korábban már nyilatkozott Nicholas Kristofnak, akkor elmondta, hogy öt órán keresztül feküdt a dzsungelben, összesen pedig 55 óráig tartott, mire eljutott egy dél-afrikai kórház intenzív osztályára.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.