Ez a kapocs Esztergályos Cecília és Ambrus Attila között

Mindenki igyekezett elfoglalni magát, elterelni a gondolatait a koronavírus-járvány alatt. A kerámiázás több hírességnek is segített levezetni a feszültséget az elmúlt hónapokban.

Forrás: RIPOST.HU2021. 03. 07. 11:14
null
ESZTERGÁLYOS CECÍLIA Forrás: RIPOST/Markovics Gábor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ambrus Attiláról mindenki tudja, hogy a börtönben tanulta ki a mesterséget. Szabadulása óta a kerámiázásból él, de a járványhelyzet miatt nem tudott eljárni a vásárokba. Nemrég a Ripost nála járt, és kiderült, a koronavírus nem húzta át teljesen a számításait. Házában épp workshopot tartott olyan embereknek, akik tőle szeretnék elsajátítani a korongozás alapjait.

„Már egy ideje érlelődött a gondolat, de a vírushelyzet alatt be is ért. A szabályozásoknak megfelelően 10 fő alatt lehet csinálni valamit, így meghirdettünk egy workshopot és azonnal betelt. Komoly érdeklődést tapasztaltunk és márciusig telt házunk van. Nem akarok tanítani, csak egy kis rálátást adni a kerámiázásra az embereknek” – mondta Ambrus Attila, a Viszkis.

Xantus Barbara is alkotott az elmúlt hónapokban. A színésznő kézügyességét szerinte apukájától örökölte, ami mostanság nagyon jól jött neki: kötött, rajzolt és kerámiázni tanult. Ajtókopogtatókat készített, amiket ismerősöknek ajándékozott el. „Nagyon szeretek alkotni és a kerámiázás teljesen kikapcsol” – mondta Barbara.

ESZTERGÁLYOS CECÍLIA
Fotó: RIPOST/Markovics Gábor

A Mokka szerdai adásában arra is fény derült, hogy Esztergályos Cecília is imád agyaggal dolgozni, hosszú évek óta fest és kerámiázik. „Alapvetően pozitív gondolkodású ember vagyok, de éjszakánként sokat beszélgettem a jóistennel, hogy hogyan kéne átvészeli könnyebben a mostani időszakot. A türelem elengedhetetlen hozzá, de nekem a kerámiázás is sokat segített” – mesélte a művésznő, aki már meg is kapta az első oltását.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.