Börtön és trónfosztás: Szépségkirálynők legnagyobb botrányai

Voltak szépségkirálynők, akiket több évre börtönbe zártak, de egy műsorvezető bakija is okozott kellemetlen pillanatokat.

Forrás: origo.hu2021. 05. 30. 15:30
null
A szépségkirálynők legújabb botrány a legszebb férjes asszonyok választásán történt Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legutóbb a férjes asszonyok számára rendezett Mrs. World cím birtokosát tartóztatták le, miután letépte riválisa fejéről a koronát, de más botrányok is adódtak már szépségversenyeken. Voltak szépségkirálynők, akiket több évre börtönbe zártak, de egy műsorvezető bakija is okozott kellemetlen pillanatokat: íme, pár botrány a szépségversenyek háza tájáról – az Origó összeállítása.

A szépségkirálynők legújabb botránya a legszebb férjes asszonyok választásán történt
Fotó: AFP

 

Letépte riválisa fejéről a koronát

Nemrég bővebben is írtunk arról, hogy mi történt a Mrs. World szépségverseny idei Srí Lanka-i fordulóján: a korábbi győztes, a Mrs. World cím jelenlegi birtokosa, Caroline Jurie még a színpadon megfosztotta a koronájától a frissen megválasztott Pushpika De Silvát. Jurie úgy értesült, hogy De Silva elvált, így nem felel meg a versenyszabályoknak – valójában azonban a nő csak külön élt a férjétől, jogtalanul tépték le a fejéről a koronát. Állítólag meg is sérült az erőszakos trónfosztás közben, Jurie-t és segédjét le is tartóztatták emiatt.

Két percig volt szépségkirálynő

2015-ben a kolumbiai Ariadna Gutiérrez Arévalo nagyjából két percig volt a világ legszebb nője, a Miss Universe cím birtokosa, miután az egyébként igen tapasztalt amerikai műsorvezető, Steve Harvey rossz nevet olvasott fel a borítékból. Amint rájött a hibájára, mentegetőzve közölte, hogy van egy kis probléma: a valódi nyertes a Fülöp-szigeteki induló, Pia Alonzo Wurtzbach lett. Az esetről bővebben írtunk itt.

Segítették a verseny alatt, odalett a koronája

Génesis Dávilát más okból fosztották meg a koronájától, miután 2017-ben megválasztották Miss Floridának. Pár nappal később kiderült, hogy megszegett egy fontos versenyszabályt: saját, profi fodrászt és sminkest fogadott, vagyis külső segítséget vett igénybe a verseny alatt, amit nem lett volna szabad. Dávila végig tagadta, hogy ilyet tett volna, 2018-ban pedig már ismét megválasztották Miss Floridának, sőt a Miss USA versenyen is bekerült a legjobb öt közé.

Meztelen képeket küldözgetett egy 15 éves fiúnak

Nem konkrétan a szépségversenyen történt, de szépségkirálynő volt a főszereplője egy pedofil botránynak is. Tavaly júliusban két év börtönre ítélték a 2014-es Miss Kentuckyt, Ramsey Carpenter-Bearse-t, miután 29 évesen meztelen fotókat küldözgetett magáról egy 15 éves fiúnak, egy korábbi diákjának. „Miután én felnőtt vagyok, ő pedig csak egy tinédzser, az egész az én hibám, vállalok minden felelősséget a tetteimért„ – mondta a bíróságon.

Kisebb bűncselekmény miatt is tartóztattak le szépségkirálynőt

Kisebb horderejű ügy miatt, de 2016-ban letartóztatták az 1994-es Miss USA-t, a KTLA televízió jelenlegi munkatársát, Lu Parkert is. A nő a Los Angeles-i repülőtéren került bajba: állítólag ellopta utastársa 200 dolláros fülhallgatóját. Egy akkor kiadott közlemény szerint annyi történt, hogy Parker magához vette az elhagyott fülhallgatót, hogy visszaszolgáltassa azt a tulajdonosának, de miután nem találta az illetőt, felszállt a gépére.

Még több botrányos esetet és sok fotót IDE KATTINTVA talál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.