Életműdíjat kap Jamie Lee Curtis a velencei filmfesztiválon

A 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztivált szeptember 1. és 11. között rendezik meg.

Forrás: MTI2021. 07. 01. 9:03
CURTIS, Jamie Lee
Életművéért Arany Oroszlán-díjat kap Jamie Lee Curtis Fotó: Ringu Chiu Forrás: MTI/EPA/Ringu Chiu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Életművéért Arany Oroszlán-díjat kap Jamie Lee Curtis hollywoodi színésznő a 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon, ahol versenyen kívül bemutatják a főszereplésével készült Gyilkos Halloween című filmet is – közölték a szervezők szerdán.

Curtis első filmes szerepe volt Laurie Strode babysitter megformálása John Carpenter 1978-as Halloween című horrorjában, majd többször is szerepelt a nagysikerű film folytatásaiban.

„A Halloween és Laurie Strode beindította és biztosította a karrieremet. Az, hogy a film franchise-zá vált és ennyire szereti a közönség világszerte, hatalmas ajándék” – olvasható Curtis közleményében.

Életművéért Arany Oroszlán-díjat kap Jamie Lee Curtis
Fotó: MTI/EPA/Ringu Chiu

„Az olasz mozik mindig is tisztelték és éltették a műfajt, amely a karrieremet jelentette, ezért boldogan fogadom el a díjat Laurie és a világ minden bátor, hős nője nevében, akik szembeszállnak a látszólag legyőzhetetlen akadályokkal és nem hátrálnak meg” – fogalmazott a színésznő.

A 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztivált szeptember 1. és 11. között rendezik meg. Curtis szeptember 8-án kapja meg a díjat, az ünnepélyes átadó után mutatják be a David Gordon Green által rendezett Gyilkos Halloweent.

Kristen Stewart nem tud szabadulni Diana hercegné emlékétől

Kristen Stewart alakítja Diana hercegnét a Spencer című filmben, amely a chilei Pablo Larraín rendezésében készül. A színésznőről, aki a Twilight sápadt és ügyetlen Bellájának lett ismert, már több kép is kikerült Dianaként, és a hasonlóság megdöbbentő.

A forgatások már befejeződtek, de a színésznő mindennapjaira azóta is nagy hatást gyakorol karaktere, melyről Kristen a El Paso Inc-nek adott interjút.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.