Függőségéről vallott Szerednyey Béla, nem tud élni enélkül

A színész nagyon megszenvedte a koronavírust: a 63 éves színész nem kevesebb, mint egy évig küzdött a betegség szövődményeivel.

Forrás: RIPOST.HU - MEDIAWORKS2021. 07. 14. 22:14
null
SZEREDNYEY BÉLA Forrás: BORS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerednyey Béla nagyon megszenvedte a koronavírust: a 63 éves színész nem kevesebb, mint egy évig küzdött a betegség szövődményeivel. Két dolog segítette át a legnehezebb időszakon: a hit és a család. Szerednyey erről és még sokkal többről mesélt a Ripostnak.

Ripost7: Egy évig kínozta önt a koronavírus. Érez még bármilyen utóhatást?

Szerednyey Béla: Annyit, hogy koffeinfüggő lettem! Minden délután be kell dobnom egy jó erős feketét, annyira elálmosodom… Vagy ez már a korral jár? Mindenesetre kávé nélkül nem bírom az estéket, pedig a fertőzés előtt egész nap energikus voltam.

Szerednyey Béla
Fotó: Bors

Ripost7: Minden színész számára óriási megnyugvás, hogy ismét felléphet nézők előtt. Ön debütált már a járvány óta?

Sz. B.: Felemelő érzés, hogy a Játékszínben és Kecskeméten már voltak premiereim, és előadásaim is nézők előtt, de még nem indultunk el igazán, csak mint egy csecsemő a járókában. Úgy voltunk ezzel a pandémiával, mint a falusiak a farkassal a híres mesében! Tudja, amikor kiabálják, hogy jön a farkas, jön a farkas, mindenki megijed, az emberek összecsődülnek, farkas meg sehol. Amikor meg tényleg jön, már nem hiszi el senki. Ami tőlem telt, én azt megtettem, túl vagyok már mindkét oltáson.

Ripost7: Megtanult lassítani?

Sz. B.: Én gyakorlatilag végigdolgoztam a járványt, de az jólesett, hogy nem volt az a megszokott túlhajszolt tempó. Ma már nem biztos, hogy bírnám a mindennapi fellépést, az ingázást Budapest és vidék között. Ha ennyi munkáért ugyanannyi pénzt adnának, mint amikor agyondolgoztam magam, azzal boldogan kiegyeznék. Még a pandémia előtt, tavaly januárban 33 előadásom volt. Na, ez nagyon nem hiányzik!

Ripost7: Biztosan azért játszott ennyit, mert nélkülözhetetlen…

Sz. B.: Nincsen nélkülözhetetlen ember! Mindenki pótolható. Korábban egy rendező szava járása volt, hogy a temető tele van pótolhatatlan színészekkel. Mindenkit le lehet cserélni, csak hát nem mindegy a minőség.

Ripost7: A legnehezebb időszakon, a betegségen mi segítette át?

Sz. B.: Két dolog, ami nagyon fontos a számomra, a hit és a család. Meg voltam győződve arról, hogy kilábal ebből a világ, nem lesz itt armageddon. Nekem annyiból volt könnyebb dolgom, hogy a pandémia legelején lettem koronavírusos, amikor még nem volt pánikfaktor, nem volt ennyi rémhír. Fogalmam sem volt még akkor, hogy mi ez a betegség, csak azt éreztem, hogy más, mint az eddigiek. Három hétig folyamatosan rosszul voltam, nem értettem, miért nem akar elmúlni. Hangsúlyozom, legalább nem pánikoltam! A félelem alapból megbetegít, rossz energiákkal jár. Milyen szép ez a magyar nyelv: a félelem, az fél elem, és mi az ellentéte? Hát az egész-ség! A színészek ráadásul hipochonderek is egy kicsit! Biztos találkozott már énekesekkel, akik folyamatosan kendővel a szájuk előtt járkálnak, nehogy elmenjen a hangjuk…

Az eredeti cikk ide kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.