Megvan, mikor lesz az Alapítvány magyar premierje + videó

Az Alapítvány (Foundation) 1951-ben jelent meg, nagy siker lett a trilógia a sci-fit kedvelők körében.

Forrás: origo.hu2021. 07. 03. 10:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Alapítvány (Foundation) 1951-ben jelent meg, az Alapítvány és Birodalom (Foundation and Empire) 1952-es, a Második Alapítvány (Second Foundation) 1953-ban került a könyvesboltokba. Nagy siker lett a trilógia a sci-fit kedvelők körében, de hosszú szünet jött eztán: 1981-ben végül a kiadó meggyőzte Isaac Asimovot a folytatásról, így született meg 1982-ben Az Alapítvány pereme és 1983-ban az Alapítvány és Föld, majd öt évvel később elkészültek a történetek előzményeit elmesélő Az Alapítvány előtt és az Előjáték az Alapítványhoz című regényei is. A Jared Harris és Lee Pace szereplésével készült sorozat is alakul, megvan a magyar premier dátuma: szeptember 24. Alább a friss trailer.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: YouTube

Denzel Washington fiával nyit a locarnói filmfesztivál

A nyitóestet a fesztivál központi helyszínén, a Piazza Grandén lévő szabadtéri moziban rendezik, amely pontosan 50 éve nyílt meg – közölték csütörtökön a szervezők.

Az olasz rendező több mint tíz év után tér vissza a locarnói filmfesztiválra, ahol 2010-ben bemutatta Diarchia című rövidfilmjét.

Beckett című thrillere egy amerikai turista történetét meséli el, aki egy görögországi nyaraláson egy borzasztó baleset után embervadászat célkeresztjébe kerül. A film főszerepét John David Washington alakítja.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.