Szeptemberben debütál a legendás horrorsztárról készült dokumentumfilm

A néhai horrorsztár Boris Karloff életét és színészi pályafutását mutatja be a Boris Karloff: The Man Behind The Monster című dokumentumfilm, ami szeptemberben debütál az amerikai mozikban.

Forrás: MTI2021. 08. 19. 15:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A részben indiai származású hollywoodi filmsztár Angliában született, eredeti neve William Henry Platt volt, később vette fel a Boris Karloff művésznevet. A dokumentumfilmben mások mellett Guillermo del Toro, John Landis, Joe Dante, Peter Bogdanovich, Christopher Plummer és Ron Perlman idézi fel, hogy a színész milyen hatással volt filmes pályájukra – számolt be róla a Slashfilm.com filmes portál.
 

Karloffra (1887–1969) a közönség leginkább Frankenstein szörnyetegének megszemélyesítőjeként emlékezik. A színész 1931-ben alakította híres szerepét, majd a Frankenstein menyasszonyában (1935) és a Frankenstein fiában (1939) is eljátszotta a szörnyet. A harmincas évek A múmiájában pedig ő volt Imhotep. Hatvanéves pályafutása alatt 1918-tól haláláig folyamatosan szerepelt a filmvásznon és a televízióban, munkásságát két csillaggal is elismerték a hollywoodi Hírességek sétányán. 1968-ban Grammy-díjat kapott Dr. Seuss Grincsének lemezfelvételéért.
 

A Karloffról szóló dokumentumfilmet Thomas Hamilton rendezte, producere pedig az a Ron MacCloskey volt, aki 2006-ban már jegyzett egy Karloffról szóló dokumentumfilmet Karloff és én címmel. Az új produkció, amely a Shout! stúdió gyártásában készült, nagyobb betekintést nyújt a színész életébe és a horror műfajára gyakorolt hatására. A filmben a néhai sztár lánya, Sara Karloff is megszólal.
 

Az új dokumentumfilm nemcsak a hollywoodi horrorzsáner ikonjaként tekint vissza rá, hanem a színész magánéletét és művészi hagyatékát is bemutatja. Az új dokumentumfilm 2021. szeptember 17-én érkezik az észak-amerikai mozikba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.