Eddig ezek voltak a visszavonuló Kimi Räikkönen legviccesebb aranyköpései

Sem a versenyeken, sem a mikrofonnál nem ismert kegyelmet a Forma–1 különce, aki a szezon végén húsz év múltán búcsúzik a sorozattól.

Forrás: RIPOST.HU2021. 09. 05. 18:47
RAIKKONEN, Kimi
Hockenheim, 2019. július 25. Kimi Räikkönen, az Alfa Romeo finn versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Német Nagydíjának otthont adó hockenheimi versenypályán rendezett sajtótájékoztatón 2019. július 25-én. A futamot július 28-án rendezik. MTI/EPA/Srdjan Suki Fotó: Srdjan Suki Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kimi Räikkönen nem egy szószátyár típus, de húszévnyi Forma–1-es pályafutása során sok emlékezetes nyilatkozattal sokkolt.

A Ripost összegyűjtötte a szezon végén visszavonuló finn autóversenyző legjobb szövegeit, íme:

  1. „Talán még sosem szexelt” – miután Lewis Hamilton azt mondta, az első győzelme jobb volt, mint a szex.
  2. „Azért döntöttem az autóversenyzés mellett, mert reméltem, hogy itt nem kell olyan korán kelnem” – a pályaválasztásról.
  3. „Amíg több napon iszol, mint ahányszor másnapos vagy, minden rendben” – az alkoholfogyasztásról.
  4. „Nem az én stílusom. Szeretek győzni, de nem vagyok az a típus, aki utána ugrál és mindenkinek az orra alá dörgöli” – az érzelemmentes ünnepléseiről.
  5. „Hagyjatok békén, tudom, mit csinálok” – a rádión a csapatának egy 2012-es verseny közben.
  6. „Jó érzés, hogy nem kell tovább a sz...rban tapicskolnom” – arról, hogy milyen érzés a rali-vb után visszatérni az F1-be.
  7. „Remélem, könnyű őket lekörözni” – az akkor újonc Nico Rosbergről és Scott Speedről.
  8. „Biztosan nem a médiának nyilatkozni. Nem vagyok valami nagy rajongója a sz...r kérdéseknek” – arról, hogy mit szeret a legjobban az F1-pilótaságban.
  9. „Diót gyűjtök” – a hobbiját firtató kérdésre.
  10. „Igen. Nélküle olyan unalmasak lennének az esték a hotelszobában” – a kérdésre, hogy boldog-e, amiért a felesége elkíséri a futamokra.
  11. „Egy tetoválás” – a kérdésre, hogy mi az a tetoválás a karján.

Borítókép forrása: MTI/EPA/Srdjan Suki

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.