Kubik Anna élete egyik legmegtisztelőbb felkérésére mondott igent

Angyali hírvivő lett Kubik Annából, akit az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kapcsán választottak ki arra, hogy a rendezvény missziójának egyik hírnöke legyen. A Kossuth-díjas színművész a Duna Televízió Almárium című műsorában megtisztelőnek nevezte a felkérést, majd részletesen mesélt az adásban hitének gyökereiről és a kongresszushoz kapcsolódó feladatairól – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO.HU2021. 09. 07. 14:44
Kubik Anna
Budapest, 2016. szeptember 28. Kubik Anna Kossuth- s Jszai Mari-djas sznmvsz, rdemes mvsz a Hogy volt?! cm tv-msor felvteln, az MTVA Kunigunda utcai gyrtbzisnak 3-as stdijban. A msorban Rubold dn Jszai Mari-djas sznmvsz plyafutst idztk meg. MTVA Fot: Zih Zsolt Fotó: Zih Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokgenerációs római katolikus családban nevelkedett Kubik Anna, akit idén kiválasztottak arra, hogy a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) 12 ismert hírnökének egyike legyen. A kezdetektől vallásos neveltetést kapott, rendszeresen járt templomba, és úgy véli, sok eredményes pillanatot köszönhet annak, hogy mindig kitartóan hitt. A Duna Televízió Almárium című magazinműsorában nemcsak személyes hitéről mesélt, hanem arról is, milyen feladatokat kapott NEK-hírnökként.

– Az elmúlt hónapokban az volt a feladatunk, hogy határon innen és túl terjesszük a kongresszus hírét. Esztergomban konferencián vettem részt, Miskolcon gyerekek szavalóversenyén hallgathattam istenes verseket, de jártam Békéscsabán és Csíksomlyón is. Bízom benne, hogy mind a szakmai, mind a magánéletemmel hitelesen képviselhetem ezt a missziót, miközben tanúságot is teszek a saját hitemről – fogalmazott az Almárium legutóbbi adásában vendégeskedő Kubik Anna.

Hozzátette, a kongresszus megnyitóján személyesen is részt vett a Hősök terén szeptember 5-én, vasárnap, ahol többek között Lackfi Jánossal, Pindroch Csabával és Szikora Róberttel – akik szintén a NEK hírnökei – énekelték együtt a 800 fős gyerekkórussal a különböző egyházi dalokat. A színésznő csodálatos, áldott pillanatként emlegette az élményt, és közben lelkiekben készül a következő nagy feladatára is. Kubik Anna ugyanis a szentatya miséje előtt tesz újra tanúságot – derült ki a Duna Televízió műsorából.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: MTVA/Zih Zsolt

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.