Álmában hunyt el a 111 éves Disney-legenda, Ruthie Thompson

Az animátornak köszönhető például a Hófehérke és a hét törpe festési munkálatainak egy része is.

Forrás: borsonline.hu2021. 10. 12. 12:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Október 10-én, kaliforniai otthonában, álmában érte a halál azt a 111 éves Ruthie Thompsont, akit csak a Disney legendájaként emlegettek. Thompson közel 40 éven keresztül dolgozott a rajzfilmstúdiónak: neki köszönhető például a Hófehérke és a hét törpe festési munkálatainak egy része, de pályafutása során olyan produkciókban is dolgozott, mint a Pinocchio, a Dumbo, a Csipkerózsika, vagy a Mary Poppins.

– Ruthie egy legenda volt az animátorok körében, az ő kreatív munkáját több, ma is kedvelt klasszikus dicséri – emlékezett meg a szakemberről Bob Iger, a Disney ügyvezetője.

Hozzátette: Bár hiányozni fog a mosolya és csodálatos humorérzéke, kivételes munkája és úttörő szelleme örök inspirációt jelent mindannyiunk számára.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

(A borítóképen az igen magas kort megélt Disney-legenda, Ruthie Thompson. Forrás: Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.