Emily Blunt is csatlakozott az atombomba atyjáról készülő mozihoz

A produkció a II. világháború alatt játszódik, amikor a zseniális elméleti fizikus kulcsszerepet játszott az atombomba elkészítésében.

Forrás: hirado.hu2021. 10. 24. 12:32
BLUNT, Emily
Toki, 2019. janur 23. Emily Blunt brit sznszn a Mary Poppins visszatr (Mary Poppins Returns) cm filmje bemutatjn Tokiban 2019. janur 23-n. A filmet februr 1-jtl kezdik vetteni a szigetorszgban. MTI/EPA/Franck Robichon Fotó: Franck Robichon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Christopher Nolan az atombomba atyjáról, a zsidó származású amerikai elméleti fizikus Robert Oppenheimerről forgat életrajzi filmet. A bejelentéssel együtt a fizikust alakító színész kilétéről is lerántották a leplet, aki nem más, mint a Peaky Blindersből ismert Cillian Murphy. Hozzá csatlakozott most Emily Blunt, aki feltételezhetően a tudós feleségét alakítja majd – írja a People.

Oppenheimer (1904–1967) irányította az új-mexikói sivatagban lévő Los Alamosban a titkos Manhattan-tervet. A produkció a II. világháború alatt játszódik, amikor a zseniális elméleti fizikus kulcsszerepet játszott az atombomba elkészítésében.

Nolan, a Batman: Kezdődik!, az Eredet és a Csillagok között rendezője Kai Bird és Martin J. Sherwin Pulitzer-díjas életrajzi könyve nyomán forgatja a filmet. A felvételek 2022 elején kezdődnek és várhatóan egy évvel később, 2023-ban kerül majd a mozikba.

A rendező már többször dolgozott együtt Murphyvel: a 45 éves színész szerepelt a Batman: Kezdődik!, A sötét lovag, az Eredet és legutóbb a Dunkirk című filmjében is, de ez lesz az első alkalom, hogy ő kapja a főszerepet. A filmsztárt a közelmúltban a Hang nélkül 2. című horrorban láthatták a nézők a filmvásznon, amikor is Emily Blunttal játszott együtt, így a két színésznek nem lesz szokatlan a közös munka.

Az eredeti cikket IDE kattintva olvashatják!

Borítókép: Emily Blunt a Mary Poppins visszatér című filmje bemutatóján Tokióban (MTI/EPA/Franck Robichon)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.