Régi és új sorozatok, amelyek sosem mennek ki a divatból

Mindenkinek vannak olyan kedvenc sorozatai, amelyeket akármikor, akárhol és akárhányszor szívesen megnéz, újra és újra. Ősszel szeretünk bekuckózni, bekészíteni a popcornt, pizzát, temérdek édességet, és kikapcsolódásként sorozatmaratont tartani – írja a That’s Life.

Forrás: thatslife.hu2021. 10. 09. 17:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szívek szállodája

Ez volt az első sorozat, amit a 2000-es évek elején láttam, és azonnal beleszerettem. Egy amerikai kisvárosban élő anya és lánya különleges kapcsolatát hét évadon keresztül izgulhatjuk végig, humorral, szerelemmel, családdal, barátokkal, karrierrel fűszerezve.

Két kezemen sem tudom megszámolni, hányszor néztem meg az elejétől a végéig a teljes sorozatot, kislányként minden születésnapomra kaptam egy évadot DVD-n, a szereplőkről megjelent cikkeket és  képeket pedig egy füzetbe gyűjtöttem. Életem egyik legboldogabb napja volt, mikor megérkezett postán a két főszereplő, Lauren Graham és Alexis Bledel kézzel dedikált fotója, és volt szerencsém három éve a Chilton iskola forgatási helyszínére is ellátogatni, Los Angelesbe.

Talán azért is szeretjük annyira a Gilmore lányokat, mert könnyen tudunk azonosulni a karakterekkel, a történettel, és mindannyian vágyunk a happy endre. Már a tévében is folyamatosan ismétlik az évadokat, és online felületeken is elérhető. A sorozat 2007-ben ért véget, de csaknem tíz évre rá a készítők 2016-ban négy, egész estés epizóddal lepték meg a rajongókat. Mindenkit megdöbbentett a negyedik rész vége, és bár hivatalosan nem erősítették meg, de ha sikerül a szereplőkkel megegyezni, akkor készülhet a várva várt folytatás.

Tuti Gimi

Főleg gimnazistákról és a felnőtté válásukról szól a kilenc évadon átívelő népszerű és kihagyhatatlan sorozat. Lucas és barátai életét a szerelem, a család és a kosárlabdázás tölti ki. Biztos te is szívesen jártál volna a Tree Hill-i gimibe, és szurkoltál volna a kosármeccseken, vagy végig izgultad volna Lucas, Peyton és Brooke szerelmi háromszögét.

Az életigazságokkal, idézetekkel és családi drámákkal tűzdelt sorozatot 2012-ben fejezték be, és sajnos sajnos később sem volt folytatása, de a szereplők azóta is rendszeresen tartanak Amerikában közönségtalálkozókat, és a három főszereplő csajszi, Brooke (Sophia Bush), Peyton (Hilarie Burton) és Haley (Bethany Joy Lenz) „Drama Queens" néven minden héten beszélgetős podcastokat adnak ki.

Dawson és a haverok

Az 1998-as amerikai tinisorozat egy álmodozó srác, Dawson és barátai gimis éveit, és a húszas éveik elejét mutatja be. Az izgalmas kapcsolatok évadról évadra elmélyülnek, szerelemmé, majd barátsággá alakulnak át vagy mennek tönkre. A konfliktusos jeleneteknél a kötelékek erősebbé válnak, a szereplők jelleme folyamatosan változik és fejlődik. Központi szerepet kap a család, a karrier, a szerelem, a barátság és a halál témakör, élethűen ábrázolva, ezért a tinédzserek könnyen azonosulhattak a sorozat szereplőivel. A sorozat készítői hat évaddal örvendeztettek meg minket, és az utolsó részt sokan megdöbbenve és megkönnyezve néztük végig.

A teljes cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Flickr

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.