Sasvári Sándor: Jézus szerepét nem alakítom, hanem átélem

Szakmai tekintetben egy kört írt le Sasvári Sándor. Jézus szerepében ismerte meg az ország, most pedig ismét a Jézus Krisztus Szupersztárban látható.

Forrás: Ripost.hu2021. 10. 27. 12:21
Sasvri Sndor
Zalaegerszeg, 2019. oktber 9. Sasvri Sndor (k) Zrnyi Mikls szerepben Moravetz - Balsy - Horvth - Papp: Zrnyi 1566 cm rockmusical prbjn a zalaegerszegi Hevesi Sndor Sznhzban 2019. oktber 8-n. A darabot oktber 11-n mutatjk be Moravetz Levente rendezsben. MTI/Varga Gyrgy Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szirtes Tamás felkérésére hosszú évek után újra Jézusként láthatják a színpadon a nézők a Jászai Mari-díjas színművészt. Sasvári Sándor 1986-ban kapta meg Jézus szerepét a Jézus Krisztus Szupersztárban, aminek köszönhetően egy ország ismerte és szerette meg őt – derül ki a ripost.hu cikkéből.

Azóta számtalan nagyszerű darabban láthatták őt a nézők, de egy percig sem hezitált, amikor a Madách Színház rendezője, Szirtes Tamás nemrégiben felajánlotta neki a szerepet.

Ez egy csodálatos ajándék a sorstól, a pályától, a Madách Színháztól, Szirtes Tamástól, Jézus Krisztustól. Jézus az első, ő intézi a dolgaimat. Álmomban nem jutott volna eszembe, hogy én még valaha a színpadra lépek a szerepében. Megdöbbentem, amikor Szirtes Tamás felhívott telefonon és megkérdezte, hogy vállalom-e, bírom-e úgy, hogy tíz előadásból ötször Pilátust, négyszer Jézust alakítom. Nem kellett gondolkodnom, rögtön igent mondtam. Jézus szerepét nem alakítom, hanem átélem

– mondta el a Ripost 7-nek Sasvári Sándor.

A szerep rendkívüli fizikumot igényel és hihetetlen koncentrációt. A színész szeretett lovaival is karbantartja magát, naponta több órán át foglalkozik velük, emellett számos darabban játszik.

Felmerül azonban a kérdés, hogy volt-e szüksége plusz felkészülésre ehhez a szerephez.

Ha érdekli, mit mondott el a témával kapcsolatban az énekes, olvassa el a teljes cikket a Ripost oldalán!

(Borítókép: Sasvári Sándor Zrínyi Miklós szerepében. Fotó: MTI/Varga György)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.