időjárás -3°C Natália 2023. december 9.
logo

Sasvári Sándor: Jézus szerepét nem alakítom, hanem átélem

Forrás: Ripost.hu
2021.10.27. 12:21 2021.10.27. 12:23
Sasvári Sándor: Jézus szerepét nem alakítom, hanem átélem

Szakmai tekintetben egy kört írt le Sasvári Sándor. Jézus szerepében ismerte meg az ország, most pedig ismét a Jézus Krisztus Szupersztárban látható.

Szirtes Tamás felkérésére hosszú évek után újra Jézusként láthatják a színpadon a nézők a Jászai Mari-díjas színművészt. Sasvári Sándor 1986-ban kapta meg Jézus szerepét a Jézus Krisztus Szupersztárban, aminek köszönhetően egy ország ismerte és szerette meg őt – derül ki a ripost.hu cikkéből.

Azóta számtalan nagyszerű darabban láthatták őt a nézők, de egy percig sem hezitált, amikor a Madách Színház rendezője, Szirtes Tamás nemrégiben felajánlotta neki a szerepet.

Ez egy csodálatos ajándék a sorstól, a pályától, a Madách Színháztól, Szirtes Tamástól, Jézus Krisztustól. Jézus az első, ő intézi a dolgaimat. Álmomban nem jutott volna eszembe, hogy én még valaha a színpadra lépek a szerepében. Megdöbbentem, amikor Szirtes Tamás felhívott telefonon és megkérdezte, hogy vállalom-e, bírom-e úgy, hogy tíz előadásból ötször Pilátust, négyszer Jézust alakítom. Nem kellett gondolkodnom, rögtön igent mondtam. Jézus szerepét nem alakítom, hanem átélem

– mondta el a Ripost 7-nek Sasvári Sándor.

A szerep rendkívüli fizikumot igényel és hihetetlen koncentrációt. A színész szeretett lovaival is karbantartja magát, naponta több órán át foglalkozik velük, emellett számos darabban játszik.

Felmerül azonban a kérdés, hogy volt-e szüksége plusz felkészülésre ehhez a szerephez.

Ha érdekli, mit mondott el a témával kapcsolatban az énekes, olvassa el a teljes cikket a Ripost oldalán!

(Borítókép: Sasvári Sándor Zrínyi Miklós szerepében. Fotó: MTI/Varga György)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.