Jövő júniusban pótolja be elmaradt budapesti koncertjét az Iron Maiden

Az Iron Maiden 2022. június 4-én pótolja a koronavírus-járvány miatt idén elmaradt budapesti koncertjét a Groupama Arénában.

Forrás: MTI2021. 11. 10. 11:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világhírű brit rockcsapat Legacy of the Beast című európai turnéja részeként érkezik a magyar fővárosba. A koncert eredetileg idén júniusban lett volna, de az egész turnét 2022-re tolták át. Az Iron Maiden előzenekara a Shinedown és a Lord of the Lost lesz – közölte a szervező Live Nation szerdán az MTI-vel.

A világkörüli koncertsorozat 2018-as indulása óta a zenekart mintegy kétmillió rajongó látta, a 2019 októberi Rock in Rio fesztiválfellépésen 100 ezer néző volt jelen. A turné eddigi utolsó állomása 2019 októberében Chilében volt, aztán közbeszólt a pandémia.

Az Iron Maiden eddigi tizenhárom magyarországi fellépése közül a legutóbbi 2018-ban a soproni VOLT Fesztiválon volt. Az első még 1984-re nyúlik vissza, amikor az egykori Budapest Sportcsarnok parkolójában csaknem 50 ezer rajongó előtt zenéltek a Powerslave-turné keretében.

A legutóbbi (tizenhetedik) stúdióanyag idén szeptemberben jelent meg Senjutsu címmel. Az anyagot Dickinson és Harris mellett Dave Murray (gitár), Adrian Smith (gitár), Janick Gers (gitár) és Nicko McBrain (dob) jegyzi.

Az Iron Maident 2005-ben beiktatták a hollywoodi RockWalk halhatatlanjai közé, eddig több mint 80 millió lemezt adott el.

Borítókép: Az Iron Maiden koncertje Kolumbiában (Fotó: Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.