Halász Judit szíve ma is megtelik szeretettel, ha gyermekkora karácsonyaira gondol

Az énekesnő szíve ma is megtelik szeretettel, ha gyermekkora karácsonyaira gondol. Szinte semmijük nem volt, csak a szeretet, de nem is vágyott többre.

Forrás: Ripost.hu2021. 12. 24. 15:20
Halász Judit
Budapest, 2019. november 6. Halász Judit Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznõ, énekesnõ, érdemes mûvész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja az M5 televíziós csatorna Magyar filmek új köntösben címû sorozatának felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisán. A sorozatban a filmlaborban digitálisan restaurált filmklasszikusokat sugározzák, amelyek a Filmalap nemzeti filmörökség felújítási programja keretében nyerték vissza a lehetõ legteljesebb korhû, autentikus formájukat. A vetítések elõtt az alkotók a forgatások legemlékezetesebb pillanatairól mesélnek, felidézik a stáb nehézségeit és örömeit. MTVA Fotó: Zih Zsolt Fotó: Zih Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Halász Judit a II. világháború kellős közepén született, így az első karácsonyi emlékei nagy szegénységről szólnak. Halász Judit szíve mégis megtelik szeretettel, ha felidézi, a családja hogyan próbálta meghitté varázsolni az ünnepet – olvasható a Ripost.hu cikkében.

A legendás énekesnő erről mesélt az UNICEF Magyarország Így lettem című podcast-és videósorozatában.

A háborúban születtem és őrületes szegénységet éltünk meg akkoriban. Mégis gyönyörű gyermekkorom volt, mert a családom úgy vett engem körül, hogy rengeteg szeretetet kaptam

– kezdte Halász Judit.

Karácsonyfa volt, gyertyák égtek rajta és még a háború előttről megmaradt díszek. Az anyukám főzött valamit, amit éppen lehetett kapni, a nagynéném pedig csengetett és szóltak, hogy megjött a Jézuska. Ajándék már nem nagyon volt. Amikor először kaptam ajándékot, arra nagyon emlékszem. Egy babakocsit kaptam. De nem igazán az ajándék volt a lényeg, hanem az együttlét és a béke

– mondta az énekesnő.

Borítókép: Halász Judit Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, énekesnő, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. (Fotó: MTVA/Zih Zsolt)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.