időjárás 28°C Ábrahám 2022. augusztus 16.
logo

Kettős magyar győzelem: Milák arany-, Márton ezüstérmes Rómában

Halász Judit szíve ma is megtelik szeretettel, ha gyermekkora karácsonyaira gondol

Forrás: Ripost.hu
2021.12.24. 15:20 2021.12.24. 16:14
Halász Judit szíve ma is megtelik szeretettel, ha gyermekkora karácsonyaira gondol

Az énekesnő szíve ma is megtelik szeretettel, ha gyermekkora karácsonyaira gondol. Szinte semmijük nem volt, csak a szeretet, de nem is vágyott többre.

Halász Judit a II. világháború kellős közepén született, így az első karácsonyi emlékei nagy szegénységről szólnak. Halász Judit szíve mégis megtelik szeretettel, ha felidézi, a családja hogyan próbálta meghitté varázsolni az ünnepet – olvasható a Ripost.hu cikkében.

A legendás énekesnő erről mesélt az UNICEF Magyarország Így lettem című podcast-és videósorozatában.

A háborúban születtem és őrületes szegénységet éltünk meg akkoriban. Mégis gyönyörű gyermekkorom volt, mert a családom úgy vett engem körül, hogy rengeteg szeretetet kaptam

– kezdte Halász Judit.

Karácsonyfa volt, gyertyák égtek rajta és még a háború előttről megmaradt díszek. Az anyukám főzött valamit, amit éppen lehetett kapni, a nagynéném pedig csengetett és szóltak, hogy megjött a Jézuska. Ajándék már nem nagyon volt. Amikor először kaptam ajándékot, arra nagyon emlékszem. Egy babakocsit kaptam. De nem igazán az ajándék volt a lényeg, hanem az együttlét és a béke

– mondta az énekesnő.

Borítókép: Halász Judit Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, énekesnő, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. (Fotó: MTVA/Zih Zsolt)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.