Ki a világ leggazdagabb szuperhőse?

Íme az öt legvagyonosabb színész, akik szerepeltek már képregénymoziban – írja a Híradó.hu.

Forrás: HIRADO.HU2021. 12. 30. 14:35
Downey, Robert
Los Angeles, 2020. január 13. Robert Downey Jr. amerikai színész a Dolittle címû filmje bemutatóján Los Angelesben 2020. január 11-én. MTI/EPA/David Swanson Fotó: David Swanson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Marvel-univerzumának részese lenni egyet jelent a gazdagsággal. Szinte ésszel is felfoghatatlan az a pénz, amit a színészek szuperhősök jelmezeibe bújva keresnek.  

A top öt leggazdagabb szuperhős bankszámláján már csak a képregényfilmek miatt is komoly összeg szerepelne, ha ehhez pedig hozzáadjuk korábbi kasszát robbantó filmjeik és a zsíros reklámszerződéseikből jövő fizetésük, csillagászati összeg jön össze.

Vin Diesel: 225 millió dollár (69 milliárd forint)

„Én vagyok Groot”, ez volt a teljes szövegkönyv, amin Vin Dieselnek meg kellett tanulnia ahhoz, hogy tökéletesen hozza a beszélő fa figurát, mellyel aztán 54 millió dollárt kereset, ami a duplája a Halálos iram kilencedik részével keresett húszmillió dolláros bevételének.

Vin Diesel amerikai színész (MTI/EPA/Will Oliver)

Samuel L. Jackson: 250 millió dollár (77,4 milliárd forint)

A színész karrierje során 120 filmben szerepelt, ezek 13 milliárd dollárt hoztak a stúdióknak, így ezekből ő is busásan részesült. 

Olyan filmekkel, mint a Ponyvaregény, Jurassic Park, Star Wars és a Die Hard tíz- és húszmillió dollár közötti gázsit kapott, míg Nick Furyként hatmillió dollárt fizettek neki, még akkor is, ha csak egy percig szerepelt az adott Marvel-moziban. Ezenfelül több millió dollárt keresett azzal, hogy nevét adta az Adidas, Apple és Brioni termékeihez – írja a Híradó.hu.

Edward Norton: 300 millió dollár (93 milliárd forint)

Igen, Hulkot legtöbben Mark Ruffalóval azonosítják, de Norton is felöltötte már magára a mérges zöld tudós karakterét, bár vagyona nagy részét nem A hihetetlen Hulknak,hanem olyan filmjeinek köszönheti, mint a Birdman, a The Grand Budapest Hotel, a Harcosok klubja, A Bourne-hagyaték vagy a Holdfény királyság. 

Technológiai befektetőként is komoly sikereket tudhat magáénak, miután invesztált az Uberbe és a Kenshóba, valamint alapítója a CrowdRise adománygyűjtő oldalnak.

Robert Downey Jr.: 300 millió dollár (93 milliárd forint)

Vasember fej fej mellett Hulkkal szintén elképesztő vagyonnal rendelkezik. A színész 2008-ban 500 ezer dollárt keresett Tony Starkként, de ahogy bővült a Marvel-univerzum, úgy nőtt Downey Jr. fizetése is.2012-ben már 50 milliós gázsit színészkedett össze a Bosszúállókkal és a Vasember 2-vel. A legtöbbet a Bosszúállók: Végtelen háborúért és a Végjátékért kapta, külön-külön 75 millió dollárost szerződést írt alá.

Emellett olyan reklámcégeknek köszönheti az üzleti szférából befolyó millióit, mint az Apple, a Kraft Foods, a Nissan és a HTC.

Michael Douglas: 350 millió dollár (108 milliárd forint)

A kétszeres Oscar-díjas Douglas akkor is az élen szerepelne vagyonával, ha nem kapta volna meg A Hangyában Hank Pym szerepét.Korábbi filmjei is sokat hoztak a konyhára: 15 milliót kapott az Elemi ösztönért, 15 millió dollárt a Szerelem a Fehér Házbanért, 20 millió dollárt a Játsz/máért, és szintén 20 millió dollárt a Tökéletes gyilkosságért. Vagyona nagy részét egyébként ingatlanbefektetéseinek köszönheti.

Michael Douglas Oscar-díjas amerikai színész (MTI/EPA/Yoan Valat)

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Robert Downey Jr. amerikai színész a Dolittle című filmje bemutatóján Los Angelesben 2020. január 11-én (Fotó: MTI/EPA/David Swanson)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.