Közel 65 millió forintért kelt el Stallone egyik relikviája

Elárverezték Sylvester Stallone mintegy ötszáz, személyes filmes ereklyéjét, a Rocky III. című filmben, Rocky Balboa szerepében viselt selyem boksznadrágja például a becsült leütési ár hússzorosáért, kétszázezer dollárért (65,3 millió forintért) kelt el – olvasható az Origó cikkében.

2021. 12. 08. 11:33
null
CREED II Fotó: Barry Wetcher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolcszoros árat, 437 500 dollárt (155,2 millió forintot) adtak azért a jegyzetfüzetért, amelybe a hollywoodi akciósztár a későbbi sikerfilmről, az 1976-os Rockyról szóló ötleteket és forgatókönyvszövegeket jegyzett le – közölte a Julien’s aukciósház.

A kés, amelyet a Rambo – Első vér című filmben használt a színész, 128 ezer dollárért (41,7 millió forintért), a Rocky III. Sárga bokszcipői 62 500 dollárért (20,4 millió forintért) cseréltek gazdát.

A Los Angeles-i árverésen a szervezők szerint világszerte rajongók és gyűjtők százai licitáltak.

Az 1946-ban született Stallone 1976-ban vált világhírűvé az Oscar-díjas Rockyval, és hamarosan ő lett az egyik legnagyobb hollywoodi akciósztár.

Martin Nolan, a Julien’s Auctions ügyvezető igazgatója az árverés meghirdetésekor elmondta,

A 75 éves színész épp költözik, eladja házát

és ez a megfelelő alkalom arra, hogy szelektáljon.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Flickr

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.