Penélope Cruz munkássága állt a MoMA adománygyűjtési ünnepségének középpontjában

Penélope Cruz színészi pályafutását ünnepelték kedden a New York-i Modern Művészetek Múzeumának (MoMA) éves jótékonysági adománygyűjtő estjén.

Forrás: MTI2021. 12. 15. 11:18
Spanish actress Penelope Cruz poses during a photocall  in Madrid
Spanish actress Penelope Cruz poses during a photocall to present the start of shooting Pedro Almodovar's new film "Los Abrazos Rotos" ("Broken Embraces") in Madrid May 9, 2008. REUTERS/Sergio Perez (SPAIN) SPAIN/ Fotó: REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyol színésznő a ceremónián felidézte, hogy akkor fedezte fel magának a filmművészetet, amikor gyermekkorában szomszédságukban – Madrid külvárosában – egy Betamax nevű videokazetta-kölcsönző nyílt. Onnan vette ki a spanyol filmrendező, Pedro Almodóvar összes filmjét.

– Néztem, nevettem, sírtam és tanultam – mesélte a köszöntésen megjelent sztárok előtt. Hozzátette: most nem ünnepelhetnék a MoMÁ-ban, ha nem dolgozhatott volna olyan nagyszerű rendezőkkel, akik tanították, segítettek neki művészi és személyes fejlődésében.

– Mindannyiuknak köszönöm, különösen az én Pedrómnak – idézte a filmcsillag beszédét az Abcnews.go.com hírportál.

A MoMA filmes gáláját 2011 óta a Chanel szervezi. Cruz, aki az estén hosszú, nyitott hátú Chanel-ruhát viselt, 2018 óta a divatház nagykövete. A jótékony célú gálán adományokat gyűjtenek a MoMA filmgyűjteményének gazdagítására. A kollekcióban már több mint harmincezer film és másfél millió filmes kép szerepel.

Korábban mások mellett Martin Scorsese, Tom Hanks, Julianne Moore, Cate Blanchett, Quentin Tarantino és George Cloone is megkapta a MoMA elismerését.

Borítókép: Penélope Cruz (Fotó: Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.