Keanu Reeves rákos gyerekeknek ajánlotta fel mátrixos gázsiját

A legkedvesebb hollywoodi híresség ismét megmelengette az emberek szívét.

Forrás: HIRADO.HU2022. 01. 05. 9:34
REEVES, Keanu
A kép a közreadástól számított 14 napon túl nem használható és nem archiválható* A kép csak az azon ábrázolt tényekkel és eseményekkel kapcsolatos hírek vagy kommentárok illusztrálására használható* Forrásként kötelezõ feltüntetni: Warner Bros. Pictures New York, 2021. december 16. A Warner Bros. Pictures által közreadott kép Keanu Reeves amerikai színészrõl a Mátrix feltámadások (The Matrix Resurrections) címû film egyik jelenetében. A mozikban 2021. decemberében bemutatott sci-fi akciófilm a Mátrix-filmsorozat negyedik része. MTI/AP/Warner Bros. Pictures Fotó: Warner Bros. Pictures
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Keanut úgy tartják számon, mint Hollywood egyik leginkább két lábbal a földön járó sztárját, akinek nagylelkűsége is legendás – írja a Híradó.hu.

Egyszer egyik rajongója kapcsán került a címlapokra, amikor is csak azért vett magának egy gombóc fagyit, hogy a lánynak aláírhassa a blokkot, nemrég pedig a John Wick negyedik részének forgatása befejeztével egy egyedi gravírozású Rolex Submariner karórát ajándékozott a színész minden kaszkadőrjének.

Az 57 éves Keanu most az első Mátrix-filmből származó jövedelmének hetven százalékát ajánlotta fel a leukémia kutatására, ami egyébként személyes szívügye, testvérét ugyanis 1991-ben diagnosztizálták a betegséggel. Kimet egy évtizednyi kezelés után, 2001-ben hivatalosan is gyógyultnak nyilvánították – olvasható az oldalon.

A NY Post úgy tudja, hogy Reeves tízmillió dollárt kapott előre az 1999-es sci-fi filmért, majd további 35 milliót keresett, amikor a mozi kasszasiker lett. Tehát Keanu 45 millió dollárnak a hetven százalékát adományozta most rákkutatásra, vagyis 31,5 millió dollárt, ami közel tízmilliárd forintot jelent.

A színész még a kétezres évek elején létrehozott egy rákellenes alapítványt, amiről évekig senki nem tudta, hogy köze van a John Wick sztárjához.

Van egy alapítványom, ami már hat éve működik és gyermekkórházaknak, valamint a rákkutatásban segít. Nem szeretem hozzákötni a nevemet, hagyom, hogy az alapítvány tegye a dolgát

– idézi a lap Keanu 2009-es interjúját.

Reeves még 2020-ban árverezett el egy 15 perces Zoom-randevút önmagával, a befolyt 19 ezer dollárt pedig egy idahói rákos gyermekek számára szervezett nyári tábornak adományozta.

Borítókép: Keanu Reeves a Mátrix: Feltámadások egyik jelenetében (Fotó: MTI/AP/Warner Bros. Pictures)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.