Kiderült, hogy Brad Pitt miért perelte be Angelina Jolie-t

Az egykori hollywoodi álompár még az esküvőt is azon a birtokon tartotta, amiből a rá eső részt Jolie egy orosz oligarchának adta el, volt férjét meg sem kérdezve – írja a Világgazdaság.

Forrás: VG.HU2022. 02. 18. 16:34
PITT, Brad; Jolie, Angelina
London, 2014. február 17. Angelina Jolie amerikai színésznõ és párja, Brad Pitt amerikai színész a Brit Film- és Televíziós Mûvészeti Akadémia, a BAFTA díjkiosztóján a londoni Királyi Operaházban 2014. február 16-án. (MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga) Fotó: FACUNDO ARRIZABALAGA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azonban Jolie 2021 januárjában közölte egykori férjével, hogy mégis az értékesítés mellett döntött és Jurij Sefler orosz oligarchának adta el a részesedését.A színésznő szerint ez egy fájdalmas döntés volt, amit nehéz szívvel hozott meg. Pittet azonban mindez nem hatotta meg, ezért pert indított volt felesége ellen a Los Angeles-i bíróságon. A csütörtökön benyújtott kereset szerint a borászat időközben a színész szenvedélyévé vált, amit többmillió dolláros nemzetközi sikersztorivá formált – olvasható a Bloombergen.

Mint írják, a luxemburgi bejegyzésű Miraval Pitt vezetése alatt a világ egyik leginkább elismert rozé készítője is lett.

A kereset hozzáteszi, hogy Jolie annak tudatában értékesítette részét, hogy Sefler és társai igyekeznek magukhoz ragadni az irányítást az üzletben, ami aláássa Pitt befektetését a cégben.

Az ügyvédek szerint ezzel indokolatlan kárt okoz volt férjének, aki pénzt és verejtéket áldozott a borászat sikeréért. A birtokot a pár 25 millió euróért vásárolta meg a PA hírügynökség információi szerint, aminek 60 százalékát Pitt, 40 százalékát Jolie fizette.

Az üzlet azonban továbbra is virágzott, aminek gyümölcseit Jolie is élvezhette, anélkül, hogy azzal dolga lett volna.  A színésznő 2016-ban kezdeményezte a válást.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Angelina Jolie amerikai színésznő és párja, Brad Pitt amerikai színész a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia, a BAFTA díjkiosztóján a londoni Királyi Operaházban 2014. február 16-án (Fotó: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.