időjárás 2°C Balázs 2023. február 3.
logo

Kiderült, hogy Brad Pitt miért perelte be Angelina Jolie-t

Forrás: VG.HU
2022.02.18. 16:34
Kiderült, hogy Brad Pitt miért perelte be Angelina Jolie-t

Az egykori hollywoodi álompár még az esküvőt is azon a birtokon tartotta, amiből a rá eső részt Jolie egy orosz oligarchának adta el, volt férjét meg sem kérdezve – írja a Világgazdaság.

Azonban Jolie 2021 januárjában közölte egykori férjével, hogy mégis az értékesítés mellett döntött és Jurij Sefler orosz oligarchának adta el a részesedését.A színésznő szerint ez egy fájdalmas döntés volt, amit nehéz szívvel hozott meg. Pittet azonban mindez nem hatotta meg, ezért pert indított volt felesége ellen a Los Angeles-i bíróságon. A csütörtökön benyújtott kereset szerint a borászat időközben a színész szenvedélyévé vált, amit többmillió dolláros nemzetközi sikersztorivá formált – olvasható a Bloombergen.

Mint írják, a luxemburgi bejegyzésű Miraval Pitt vezetése alatt a világ egyik leginkább elismert rozé készítője is lett.

A kereset hozzáteszi, hogy Jolie annak tudatában értékesítette részét, hogy Sefler és társai igyekeznek magukhoz ragadni az irányítást az üzletben, ami aláássa Pitt befektetését a cégben.

Az ügyvédek szerint ezzel indokolatlan kárt okoz volt férjének, aki pénzt és verejtéket áldozott a borászat sikeréért. A birtokot a pár 25 millió euróért vásárolta meg a PA hírügynökség információi szerint, aminek 60 százalékát Pitt, 40 százalékát Jolie fizette.

Az üzlet azonban továbbra is virágzott, aminek gyümölcseit Jolie is élvezhette, anélkül, hogy azzal dolga lett volna.  A színésznő 2016-ban kezdeményezte a válást.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Angelina Jolie amerikai színésznő és párja, Brad Pitt amerikai színész a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia, a BAFTA díjkiosztóján a londoni Királyi Operaházban 2014. február 16-án (Fotó: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.