Elon Musk nem hajlandó betiltatni az orosz hírforrásokat

Az amerikai multimilliárdos ragaszkodik a szólásszabadsághoz – írja a Világgazdaság.

Forrás: Világgazdaság2022. 03. 05. 14:59
MUSK, Elon
Grünheide, 2020. szeptember 3. Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármû-gyártó és a SpaceX amerikai ûrkutatási magánvállalat vezérigazgatója nyilatkozik a sajtó képviselõinek a Tesla Gigafactory nevû gyárának építési területén a Berlin szomszédságában fekvõ Grünheidében 2020. szeptember 3-án. A Tesla elsõ európai gyára várhatóan 2021 júliusában kezdi meg a mûködését. MTI/EPA/Alexander Becher Fotó: Alexander Becher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elon Musk nem hajlandó betiltani az orosz hírforrásokat a Starlink műholdas interneten.

Nem fogjuk megtenni, hacsak nem fegyverrel fenyegetnek. Sajnálom, hogy szólásszabadság-abszolutista vagyok

– mondta.

Miután Oroszország letámadta Ukrajnát, a nyugati országok több orosz hírforrást letiltottak, mondván, orosz propagandát közvetítenek. Erre válaszul csütörtökön az orosz külügyminisztérium közölte, hogy a német nyelvű orosz állami RT DE tévécsatorna németországi betiltására Moszkva bezárja a DW oroszországi tudósítói irodáját, alkalmazottjainak akkreditációját pedig visszavonja. 

Az orosz külügyi tárca kezdeményezte, hogy a DW-t minősítsék idegen ügynöknek Oroszországban – írja a Világgazdaság.

A Facebook és a YouTube után a Google is megszünteti az orosz állami tulajdonú média lehetőségét arra, hogy a platformjai segítségével pénzt keressen.

E bejelentések után Oroszország közölte, hogy betiltja a Facebookot, közben a duma által elfogadott egyik jogszabály miatt, a BBC jelezte, hogy kivonul az országból. 

Az Oroszországban pénteken elfogadott törvény alapján – amellyel a BBC a döntést indokolta – szabadságvesztéssel sújtható az orosz hadsereg műveleteire vonatkozó rémhírek terjesztése. Hasonló okból a CNN és ​​a CBS News is közölte, hogy leállítják az oroszországi adást.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Elon Musk (Fotó: MTI/EPA/Alexander Becher)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.