időjárás 29°C Pál 2022. június 30.
logo

Hatalmas összegért adták el a Star Wars modelljét

Forrás: MTI
2022.06.22. 19:00 2022.06.22. 19:18
Hatalmas összegért adták el a Star Wars modelljét

A Star Wars: Egy új remény című 1977-ben bemutatott sci-fiben használt X-szárnyú vadászgép modellje 2,37 millió dolláros (893 millió forintos) áron cserélt gazdát kedden a Prop Store aukcióján.

A George Lucas rendezésében forgatott film különleges effektusait készítő Industrial Light & Magic által gyártott miniatűr modell árát előzetesen 500 ezer–egymillió dollárra becsülték. A kalapács azonban végül 2 375 000 dollárnál csapott le – számolt be róla a The Hollywood Reporter.

Az aukciósház közleménye szerint a modell rendkívüli ritkaságnak számít, mivel a Halálcsillag elleni küzdelem jeleneteiben használt X-szárnyúak többségét felrobbantották a pirotechnikusok a forgatás alatt.

A modell ráadásul nagyon jó állapotban maradt fenn.

A modell rendkívüli ritkaságnak számít, mivel a Halálcsillag elleni küzdelem jeleneteiben használt X-szárnyúak többségét felrobbantották a pirotechnikusok a forgatás alatt. Fotó: Twitter

A modellt tervező konceptművész, Colin Cantwell májusban hunyt el, 90 éves korában. Cantwell tervezte a Star Wars-filmekhez a birodalmi TIE-vadászok és a Halálcsillag prototípusát is. Mások mellett dolgozott még a 2001: Űrodüsszeia és a Harmadik típusú találkozások vizuális effektusain és a Háborús játékok című filmen is.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Flickr)