Hatalmas összegért adták el a Star Wars modelljét

A Star Wars: Egy új remény című 1977-ben bemutatott sci-fiben használt X-szárnyú vadászgép modellje 2,37 millió dolláros (893 millió forintos) áron cserélt gazdát kedden a Prop Store aukcióján.

Forrás: MTI2022. 06. 22. 19:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A George Lucas rendezésében forgatott film különleges effektusait készítő Industrial Light & Magic által gyártott miniatűr modell árát előzetesen 500 ezer–egymillió dollárra becsülték. A kalapács azonban végül 2 375 000 dollárnál csapott le – számolt be róla a The Hollywood Reporter.

Az aukciósház közleménye szerint a modell rendkívüli ritkaságnak számít, mivel a Halálcsillag elleni küzdelem jeleneteiben használt X-szárnyúak többségét felrobbantották a pirotechnikusok a forgatás alatt.

A modell ráadásul nagyon jó állapotban maradt fenn.

A modell rendkívüli ritkaságnak számít, mivel a Halálcsillag elleni küzdelem jeleneteiben használt X-szárnyúak többségét felrobbantották a pirotechnikusok a forgatás alatt. Fotó: Twitter

A modellt tervező konceptművész, Colin Cantwell májusban hunyt el, 90 éves korában. Cantwell tervezte a Star Wars-filmekhez a birodalmi TIE-vadászok és a Halálcsillag prototípusát is. Mások mellett dolgozott még a 2001: Űrodüsszeia és a Harmadik típusú találkozások vizuális effektusain és a Háborús játékok című filmen is.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.