időjárás 14°C Amália 2022. október 7.
logo

Megindító sorokkal búcsúzott nagymamájától Harry herceg

Forrás: Híradó.hu
2022.09.13. 16:32 2022.09.13. 16:59
Megindító sorokkal búcsúzott nagymamájától Harry herceg

A herceg szívhez szóló személyes búcsúját minden rajongó megkönnyezte – olvasható a Híradó.hu cikkében.

A 96 éves korában elhunyt II. Erzsébet királynő az embereknek a brit trón uralkodója volt, de Harrynek a legkedvesebb nagymamája, akinek elvesztése mély fájdalommal töltötte el. A herceg megható közleményben búcsúzott a királynőtől.

Nagymamám, Őfensége, a királynő életét ünnepelve – és elvesztését gyászolva – mindannyiunknak eszünkbe jut, hogy milyen iránytű volt ő oly sokak számára a szolgálat és a kötelesség iránti elkötelezettségében

 – kezdte Harry, aki világszerte csodált és tisztelt vezetőnek nevezte a néhai uralkodót, akinek rendíthetetlen kegyelme volt.

Nagyi, a végtelen szomorúság közepette örökké hálás leszek minden pillanatért, amit veled tölthettem. A legkorábbi gyermekkori emlékeimtől kezdve azon át, hogy először láttál főparancsnokként, egészen az első pillanatig, amikor találkoztál drága feleségemmel és megölelted szeretett dédunokáidat. Nagy becsben tartom a veled töltött időmet. Már most nagyon hiányzol.

Múlthét csütörtökön hunyt el II. Erzsébet királynő, az Egyesült Királyság uralkodója nyári rezidenciáján, a skóciai Balmoral-kastélyban. Miután az orvosok megállapították, hogy a királynő állapota rohamosan romlik, a családtagok a birtokra siettek, azonban nem ért oda mindenki időben – írja a Híradó.hu.

Harry herceg Londonból sietett Balmoralba, de csak este 8 óra körül érkezett meg, közel másfél órával azután, hogy bejelentették a nyilvánosság előtt a királynő halálát.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: A Buckingham-palota által közreadott kép II. Erzsébet brit királynőről (középen) és férjéről, Fülöp edinburghi hercegről (balra), Harry sussexi hercegről, a brit trónörökös másodszülött fiáról (balra a második) és feleségéről, Meghan sussexi hercegnőről (jobbra) újszülött gyermekükkel a windsori kastélyban 2019. május 8-án (Fotó: MTI/EPA/SussexRoyal/Buckingham-palota/Chris Allerton)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.