Történelmet írt a Muse

A 2017 óta létező NFT (non-fungible token) egy olyan digitális eszköz, kódsor, amely bizonyítani tudja egy virtuális vagy kézzelfogható alkotás (kép, videó, zene) eredetiségét és tulajdonjogát. Ez a kódsor egyedi, oszthatatlan és korlátozott mennyiségben érhető el.

Forrás: Vg.hu2022. 09. 04. 15:25
BELLAMY, Matthew
Sopron, 2022. június 22. Matthew Bellamy énekes a brit Muse együttes koncertjén a soproni VOLT Fesztiválon 2022. június 21-én. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az angol rockegyüttes, a Muse történelmet írt azzal, hogy a most megjelent, az Egyesült Királyságban listavezető albumát részben NFT formában adták el – írja a The Guardian cikke alapján a VG.

A zenekar Will of the People című albumával érte el ezt a bravúrt, amely a múlt héten jelent meg limitált példányszámú NFT formájában, valamint a hagyományos módon is.

Az albumból több mint 51 ezer darabot adtak el az első héten, bár ebből csak ezer példány volt NFT, tehát kevesebb mint 2 százaléka.

A Will of the People NFT formája az album letölthető változatát tartalmazta, amely alternatív borítótervvel és a Muse tagjainak digitális aláírásával volt ellátva. Ez a zenekar hetedik olyan projektje, amely az első helyig jutott, ezzel Elton John, Paul McCartney, George Michael, a Prodigy és a Killers nyomdokaiba lépett.

Az NFT-albumok már néhány hónapja felkerülhetnek a slágerlistákra, például egy manchesteri rapper debütáló, a múlt heti lista második helyére kerülő albuma szintén részben NFT-változatban került piacra a hagyományos módok mellett, de listavezető eddig nem érte el ezt a bravúrt.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Matthew Bellamy énekes a Muse koncertjén a soproni VOLT Fesztiválon 2022. június 21-én (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.