időjárás 3°C Elza 2022. december 1.
logo

Több gyanúsítottat is kihallgatott a rendőrség a Városháza-botrányban

A Rammstein bejelentette: 2023-ban európai stadionturnéval térnek vissza

Budapest is része a Rammstein koncertkörútjának

Magyar Nemzet
2022.09.01. 12:48 2022.09.03. 12:15
Budapest is része a Rammstein koncertkörútjának

Honecker államterrorjától széthullott NDK kulturális élet, rocklázadás, underground zenekarok kultúrkampfja, leomló berlini fal, s végül 1994-ben a Rammstein kiadja első albumát, a Herzeleidet. A Wikipédia szerint az együttes a hard rockot és az ipari metalt ötvözi az elektronikus zenével, amit a tudálékosok Neue Deutsche Härte irányzatnak neveznek. A Rammstein a jövő nyáron ismét Budapesten lép föl.

Az együttes koncertkörútját szervező iroda közleménye így fogalmaz: 

Hogy pontosan mit jelent ez a turné, arról már számtalan újság beszámolt idén: akkora színpadot, ami időnként túllóg a stadion tetején is, tűzzel és lánggal bevilágított show-t, tökéletesen hangszerelt zenekart, a Rammstein színpadi humorát és szenvedélyét – és mindezt stílusban, méretben és minőségben valóban egyedülálló módon prezentálva. Így teljesen logikus, hogy a Rammstein minden rajongójának és a rajongóvá most válóknak újabb esélyt kínál, hogy élőben megtapasztalhassák „gigantikus show”-jukat (Rolling Stone), amitől az európai „stadionok megremegnek” (Nordkurier) „rengeteg tűzijátékkal, durranással és füsttel” (Sueddeutsche Zeitung).

 

A csapat július 11. lép föl Magyarországon, a Puskás Arénában, de aki nem kap jegyet a koncertre, az átruccanhat Németországba (június 7. és 8. , München, Olympiastadion, július 15. és 16. Berlin, Olympiastadion), Szlovákiába (június 14. trencséni teptér), Lengyelországba (július 30. Chorzów, Stadion Śląski), de akár még  Padovába is (július 1. Stadio Euganeo). Nem sorolom tovább, mert gondolom, a finn, litván, dán, holland, belga, francia, svájci, portugál, spanyol koncerthelyszínek csak a legelszántabb rajongókat érdeklik.

 

Viszont azt fontos elmondani, hiszen az együttes közleménye is hangsúlyozza: 

A Rammstein-jegyek személyre szabottak. Ez azt jelenti, hogy minden belépő az adott jegyen megnevezett személyhez kötődik, így a névre szóló Rammstein belépők átruházása vagy bármilyen továbbítása tilos. 

Ez a speciális és tudatos szabályozás azt a célt szolgálja, hogy minél több rajongónak legyen esélye tisztességes, és nem túlzott áron történő jegyvásárlásra.

Jegyek egyébként szeptember 8-án, csütörtökön 10 órától kaphatók. A budapesti belépők a www.livenation.hu oldalon keresztül érhetők el. A turnéval kapcsolatos információk és hivatalos jegyértékesítési linkek a rammstein.com/tickets oldalon találhatók. Javasolják, hogy aki szeretne jegyet vásárolni, előzetesen hozzon létre ügyfélfiókot a hivatalos jegyterjesztőnél, hogy később, az értékesítés kezdetén gyorsabban tudja lebonyolítani a rendelési folyamatot.

A Rammstein rajongói klub, a LIFAD tagjainak elővásárlási lehetőséget biztosítanak szeptember 6-án 10 órától, 24 órán keresztül.

A hazai közönségnek természetesen már van tapasztalata a Rammstein-koncertekről, hiszen a banda négyszer is járt már Magyarországon, először 1998. augusztus 9-én a Sziget fesztiválon, majd 2005-ben, 2010-ben és 2011-ben a Papp László Sportarénában.

Borítókép: Plakáton a Rammstein (Fotó: livenation)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.