Antal Nimród is a Cinemira Teen filmfesztivál vendége lesz

A fiatal közönségnek szóló filmeké lesz a főszerep a Cinemira Teen ifjúsági filmfesztiválon a Corvin moziban, valamint a H13 közösségi térben november 18. és 20. között. A fesztivál vendége lesz a Stranger Things című sorozat magyar rendezője, Antal Nimród, a fesztivál nyitófilmje A stand up királynője című svéd film lesz – közölték a szervezők az MTI-vel.

Forrás: MTI2022. 11. 16. 16:14
Antal Nimród
Budapest, 2016. június 2. Antal Nimród, a viszkis rablóról, Ambrus Attiláról szóló film rendezõje a film sajtótájékoztatóján a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban 2016. június 2-án. A forgatás június 11-én kezdõdik. A Magyar Nemzeti Filmalap 1,1 milliárd forintos támogatásával készülõ, hetven napon át, 130 helyszínen forgó, egyelõre végleges cím nélküli mozi fõszereplõje Szalay Bence. MTI Fotó: Kallos Bea Fotó: Kallos Bea
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Cinemira egyetlen hazai filmfesztiválként kifejezetten a fiatal közönségnek szóló filmeket mutat be, döntő többségük először látható Magyarországon – hangsúlyozza a közlemény.

A Cinemira Teen versenyfilmjei olyan, a kamaszok mindennapjait érintő témákat dolgoznak fel, mint a szerelem és szakítás, a mentálhigiéné, a történelemmel való szembenézés, a családon belüli bántalmazás, az áldozathibáztatás és az önmagunkért és egymásért való kiállás fontossága.

A fesztiválon három, kiemelkedő európai ifjúsági mozifilm is látható lesz. Premier előtt mutatják be szombat este nyolckor a Berlinalén díjazott A stand up királynője című svéd filmet, amelyben egy 12 éves kislány szeretné megnevettetni gyászoló apját, ezért megpróbál összeállítani egy stand up előadást.

Először láthatja az itthoni közönség a Cannes-ban is díjazott Olga című svájci filmet, amely az ukrán háború előzményeként is számontartott Euromajdan idején játszódó fordulatos dráma. Szombat este vetítik a Semmi című dán filmet, amely Janne Teller azonos című nemzetközi bestsellerének filmfeldolgozása.

A közleményben kiemelik, hogy szombaton 14 órakor a Karády Teremben a Stranger Things világhírű magyar rendezője, Antal Nimród tart interaktív előadást a sorozatról, míg az Aulában Császár Dániel operatőr vezeti be az érdeklődőket az Eufória című sorozat kameracsapatának kulisszatitkaiba, aki az Emmy-díjas Rév Marcell mellett vett részt a sorozat forgatásában.

A közleményben kiemelik, a legjobb magyar rövid ifjúsági film díjáról idén először több ezer középiskolás diák dönthet. A legjobb animációs rövidfilm és a legjobb kisjátékfilm kategória díjazottjairól szakmai zsűri szavaz: Kárpáti György Mór filmrendező, Olasz Renátó rendező-színművész, Szakonyi Noémi Veronika rendező, producer, Darabos Éva animációs rendező, a 2021-es Cinemira Teen fődíjasa, Herczeg Zsófia fesztiválforgalmazó, animációs szakújságíró, valamint Pálfi Zsolt animációs filmrendező.

A filmszínészet iránt érdeklődők az Aulában szombaton és vasárnap is kipróbálhatják magukat egy filmes castingon Steinhauser Andrea casting directorral, míg az online térben alkotni vágyók influenszerektől kérdezhetnek – áll a közleményben.

Szombaton négy órától a Karády Teremben rendezők és zenészek beszélnek a videóklip-forgatások titkairól, az érdeklődők pedig animációs filmet is forgathatnak, vagy épp a virtuális valóságban próbálhatják ki magukat.

A legizgalmasabb, fiataloknak szóló rövidfilmeket a Jávor Teremben tekinthetik meg az érdeklődők, minden órában új vetítés indul. Az esemény a Nemzeti Filmintézet támogatásával valósul meg – írják a szervezők.

Borítókép: Antal Nimród, a viszkis rablóról, Ambrus Attiláról szóló film rendezője a film sajtótájékoztatóján a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban 2016. június 2-án (Fotó: MTI/Kallos Bea)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.