A pékmesteri mellé mezőgazdász oklevelet is szerzett a Csonttörő

Mezőgazdász oklevelet szerzett a korábbi profi világbajnok ökölvívó, Nagy „Csonttörő” János. Bár van már neki pékmesteri papírja is.

Forrás: borsonline.hu2020. 09. 18. 17:48
Nagy  Jnos; Toncsev, Toncso
Debrecen, 2005. szeptember 11. A 2005. szeptember 10-én készült felvételen Nagy "Csonttörõ" János (b) kezét, aki megvédte a Nemzetközi Boksztanács (IBC) nagypehelysúlyú világbajnoki címét a bolgár Toncso Toncsev ellen a debreceni Fõnix Csarnokban, ahol 11 páros részvételével a Félix Promotion bokszgálát szervezett. MTI Fotó: Oláh Tibor Fotó: Oláh Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 45 éves Csonttörő 2001 és 2006 között a WBO-WBA profi szervezetnél kisvilágbajnoki, majd az IBC-nél vb-övet szerzett, az utóbbit többször megvédte. Érdekes pályaválasztásáról ezt mondta a Borsnak:

– Korábban kertészkedtem Budakeszin, állítólag nem is rosszul, ezért egy röpke ötletnek engedve OKJ-képzés keretében Aranykalász mezőgazdász oklevelet szereztem – magyarázta a büszke János.

Már korábban rájött, könnyelműség egy lábon járni, ezért ifjabb éveiben péktanfolyamot végzett.

Persze tizenegy éve azt műveli, amihez igazán ért: trénerként tüsténkedik. Jelenleg a Hegyvidék Harcosai XII. kerületi Küzdősport Akadémián vezetőedző, felnőtt tanítványai közül többen amatőr-bajnoki érmesek, és számos fiatal amatőrt is pátyolgat.

– Tóth Szilviára voltam a legbüszkébb, aki 48 kilóban magyar bajnok lett, de úgy gondolta, jövője szempontjából jobb, ha tanul, ezért fájó szívvel lemondtam róla – említette Csonttörő, akinek kisebbik lánya, a tízéves Henrietta nem a ring mellett döntött, de ő is nagy harcos, ügyes kempóversenyző.

– Hogy meddig edzősködhetek, az kérdéses. A mezőgazdaság örök, a boksz nem annyira biztos elfoglaltság. Sosem lehet tudni, mit hoz az élet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.