Az idős Casanováról forgat filmet Gabriele Salvatores

Schnitzler párhuzamos narratívájára építve Salvatores új nézőpontból közelíti meg a Casanova-mítoszt.

Forrás: MTI2021. 03. 06. 12:14
null
A forgatókönyvön Salvatores A nagy szépség írójával, Umberto Contarellóval és Sara Mosettivel dolgozik Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagy szépség sztárja, Toni Servillo játssza az idős Casanovát Gabriele Salvatores új filmjében – írta a Variety.com.

Az Il ritorno di Casanova (Casanova visszatérése) című film, amelyben a híres nőcsábász nehezen dolgozza fel, hogy már elmúlt 60, Arthur Schnitzler regénye nyomán készül. A forgatókönyvön Salvatores A nagy szépség írójával, Umberto Contarellóval és Sara Mosettivel dolgozik.

Schnitzler párhuzamos narratívájára építve Salvatores új nézőpontból közelíti meg a Casanova-mítoszt.

A film egyik síkján az idősödő Casanova egy barátjánál vendégeskedik vidéken, és a vendégek között van Marcolina, akinek viszonya van egy fiatal katonával, Lorenzóval. Ám a nő egy szerencsejáték-adóság miatt Casanova ágyában köt ki, ami miatt Lorenzo párbajra hívja ki a nőcsábászt – mondta el Salvatores.

A forgatókönyvön Salvatores A nagy szépség írójával, Umberto Contarellóval és Sara Mosettivel dolgozik
Fotó: Flickr

A másik síkon egy hatvanas éveiben járó olasz filmrendező (Servillo) történetét látjuk, aki a Casanova visszatérése című kosztümös film forgatása közben beleszeret egy fiatal nőbe, akinek semmi köze a film világához. A rendező hozzátette, hogy a napjainkban játszódó jeleneteket fekete-fehérben akarja leforgatni, míg a 18. századi részeket színesben veszi fel.

A hétmillió eurós (2,5 milliárd forint) költségvetésű film forgatása szeptemberben kezdődik Velencében.

Salvatores Mediterraneo című filmje 1992-ben Oscar-díjat kapott, legutóbbi, Ne félj, ha megöllek című játékfilmjét 2019-ben a velencei filmfesztiválon mutatták be. Fuori era primavera (Kint tavasz volt) című pandémiáról szóló dokumentumfilmje a tavalyi római filmfesztiválon debütált.

Ilyen lesz Milla Jovovich Budapesten forgatott kínai akciófilmje

Bemutatták az első angol nyelvű előzetest a The Rookies című kínai filmhez, ami Kínában már 2019-ben mozikba került, de a nemzetközi premierje csak április 16-án lesz VOD-on és egyes nyitva tartó mozikban.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.