Eladó az a lakás, ahol a Beatles egyik albumának borítója készült

Az 1967-ben készült lemez borítója valójában egy kollázs, amely számos híresség fotójából készült.

Forrás: MTI2021. 02. 06. 17:31
null
Egy darab kultúrtörténet eladó Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy darab kultúrtörténet eladó: megvásárolható egy londoni lakás abban az egykori stúdióépületben, amelyben a Beatles Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band című nyolcadik stúdióalbumának borítófotója készült.

A Chelsea Manor Studios egykori épületében lévő két hálószobás lakást brit lapértesülések szerint 1,15 millió fontért (468 millió forintért) árulják.

Egy darab kultúrtörténet eladó
Fotó: Flickr

Az 1967-ben készült Beatles-lemez borítója valójában egy kollázs, amely számos híresség fotójából készült. A képen az együttes tagjai Marilyn Monroe, Oscar Wilde és Bob Dylan mögött állnak.

A Chelsea Manor Studios épületét évekkel ezelőtt átalakították és luxuslakásokat alakítottak ki benne.

Hatvanéves lett Marilyn Monroe elátkozott filmje

1961. február 1-jén mutatták be a Kallódó emberek (The Misfits) című filmet. Vérbeli szuperprodukciónak szánták: a legendás John Huston (A máltai sólyom) rendezte, az éra legnagyobb sztárszínészei, Clark Gable, Marilyn Monroe és Montgomery Clift szerepeltek benne, a forgatókönyvet pedig Monroe férje, a neves drámaíró Arthur Miller (Az ügynök halála) írta mozifilmes debütálásaként. A film és alkotóinak utóélete végül balszerencsésen alakult, mindenesetre így is kétségtelenül figyelemreméltó (noha nem hibátlan) alkotásról van szó – írja az Origó.

Clark Gable két nappal az utolsó forgatási napja után kapott szívrohamot, tíz nappal később elhunyt. A filmet február 1-jén mutatták be: ekkor lett volna 60 éves az Elfújta a szél sztárja. Ez volt Marilyn Monroe utolsó befejezett filmje is, bár ő még megérte a premiert: 1962-ben halt meg, alighanem szándékos gyógyszer-túladagolásban. Gyógyszerfüggőségétől, valamint mentális problémáitól már jóval a forgatás előtt és alatt is szenvedett, ráadásul Millerrel való házassága is zátonyra futott.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.