Felesége szerint Gerd Müller már csak ritkán van ébren

A 70-es évek legendás csatára a nap 24 óráját ágyban tölti, már csak ritkán van éber pillanata.

Forrás: MTI2020. 11. 02. 19:36
Müller, Gerd
Berlin, 2006. június 29. Gerd MÜLLER egykori német csatárcsillag megmutatja az Aranycipõ trófeát Berlinben 2006. június 29-én. Az Adidas német sportszergyártó Aranycipõje a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA hivatalos díja, amellyel a negyeddöntõk elõtt álló németországi labdarúgó-világbajnokság gólkirályát tüntetik majd ki. Tizennégy góljával Müller a vb-k történetének eddigi legeredményesebb német játékosa. (MTI/EPA/Peer Grimm) Fotó: PEER GRIMM
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gerd Müller, a németek legendás labdarúgójának felesége elmondta, hogy az egykori támadó már alig van ébren, a nap nagy részében alszik.

A 75. születésnapját kedden ünneplő játékos neje, Uschi a Bild című napilap hasábjain úgy fogalmazott, a 70-es évek legendás csatára a nap 24 óráját ágyban tölti, már csak ritkán van éber pillanata.

Gerd Müller egykori német csatárcsillag megmutatja az Aranycipõ trófeát Berlinben Fotó: MTI/EPA/Peer Grimm

„Gyönyörű, amikor kicsit kinyitja a szemeit, mond egy igent vagy egy nemet. Nyugodt, békés, nem hiszem, hogy fájdalmai vannak, szép lassan, alvásról alvásra közelít a túlvilág felé” – írta megható írásában a feleség a Nemzet bombázója becenevű játékosról, aki egy otthonban tölti mindennapjait.

Az Alzheimer-kórral küzdő Müller 1966 és 1974 között 62 mérkőzésen 68 gólt szerzett a nyugatnémet válogatottban, a Bayern Münchennél töltött 15 éve alatt 453 találkozón 398-szor volt eredményes. Klubjával háromszoros BEK-győztes és négyszeres bajnok, a nemzeti csapattal 1974-ben világbajnokságot, 1972-ben Európa-bajnokságot nyert. Hétszer volt a Bundesliga gólkirálya, az 1970-es vb-n és a két évvel későbbi kontinensviadalon sem lőtt nála senki több gólt. Az Aranylabdát egyszer (1970), az európai Aranycipőt kétszer érdemelte ki.

Három testőr halála is a legendás Alain Delon lelkén száradhat

Míg a nők ma is bomlanak érte, Alain Delon élete sosem volt olyan csillogó, mint ahogy az a filmvászonról látszott. Nevelőszülők, kamaszkori deviancia és hat iskolai kirúgás, szökések és notórius munkakerülés jellemezte fiatalkori éveit. Nevelőapja mészárszékén is dolgozott, ahonnan inkább a haditengerészethez szerződött. A hadseregnél sem tűrte a fegyelmet, és a hírek szerint különösen kegyetlen is volt, ezért még öt­éves szerződése lejárta előtt leszerelték.

Kirúgása után 1956-ban Pá­rizsba ment, rendkívüli sármjával hamar belopta magát a befolyásos üzletemberek és filmkészítők szívébe. Bár 1959-től 1964-ig a szépséges Romy Schneider volt a menyasszonya, még leendő anyósa is úgy vélte, férfiakkal is megcsalja a színésznőt.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.