Horváth Charlie: Heti negyven órát próbáltam éjjel-nappal

Idén rendhagyó körülmények között került megrendezése a tavaly nyáron a koronavírus-járvány miatt elmaradt Petőfi Zenei Díjátadó, az eseményről hosszabban olvashat ebben a cikkben, az este legjobb képeit pedig itt nézheti meg. Az életműdíjat 2020-ban Horváth Charlie kapta, aki öt hónappal később vehette át a Petőfi-szobrot – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 01. 24. 19:14
FLP Zoltn; HORVTH Kroly; PETFI Sndor
Budapest, 2021. január 23. Az MTVA Sajtóosztálya által közreadott képen az életmûdíjas Horváth Charlie (k), mellette a Petõfi Zenei Díj alapítói és átadói, Fülöp Zoltán (b) és Lobenwein Norbert (j) a Petõfi Zenei Díjak átadása televíziós felvételén az MTVA Kunigunda útjai gyártóbázisának stúdiójában 2021. január 21-én. A Petõfi Rádió és az M2 Petõfi TV névadóját, Petõfi Sándort formázó szobrokat tizenkét kategóriában kapják a hazai könnyûzene legjobbjai, immár ötödik alkalommal. MTI/MTVA/Kaszner Nikolett Fotó: MTI Fotószerkesztőség/MTVA/Kaszner Nikolett
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Charlie Fülöp Zoltántól és Lobenwein Norberttől a Petőfi Zenei Díj alapítójától és producerétől, valamint a VOLT produkció vezetőjétől vehette át az életműdíját, melyről ugyan már egy ideje tudott, mégis nagyon meghatódott, amikor a kezébe foghatta a szobrot.

„Őszintén szólva meglepetés számomra, és mindig boldogsággal tölt el, ha elismerik a munkánkat. Mi, zenészek nem a díjakért dolgozunk, hanem szeretjük csinálni azt, amit csinálunk. 1964-től folyamatosan dolgozom, rengeteg dolgot csináltam, amiben volt minden, külföldi fellépések és rengeteg lemez. Ez egy nagy öröm számomra most, hiszen váratlanul érkezett. Nyáron kellett volna átvennem ezt a díjat, de ez a kegyetlen vírushelyzet, ami jött és sok mindenkit padlóra tett, elmosta a reményeket is. Szeretném azt mondani, valahogy húzzuk ki ezt a dolgot most és kezdődjön újra az élet, ehhez pedig mindenkinek jó egészséget kívánok, mert ez a legfontosabb dolog a világon!” – mondta a Blikknek.

Horváth Charlie, mellette a Petőfi Zenei Díj alapítói és átadói
Fotó: MTI/MTVA/Kaszner Nikolett

„Amikor ezt az egészet elkezdtem, még hosszú hajam volt, és nagyon fiatal voltam, heti negyven órát próbáltam éjjel-nappal, mert nagyon be akartunk futni, na azok voltak a kedvenc éveim. Éreztük, hogy tehetségesek vagyunk, csajoztunk, buli volt és jól éreztük magunkat! Tehát amikor nem sikerültek a dolgok, azok voltak az igazán szép idők” – mesélte.

Hozzáteszi, hogy szerinte a siker titka az, hogy tehetségesnek kell születni, és onnantól kezdve pedig jó zenéket kell hallgatni, és sokat kell gyakorolni.

Aki nem tehetséges, az ne gyakoroljon. Pillanatok alatt kiderül a tehetség.

Egy fiatal gyerek már egészen korán tudja magáról, hogy tehetséges-e vagy sem, tehát kitartást kívánok minden tehetséges fiatalnak, mert nem volt még olyan boldogság, mint az, ahogyan itt fogom most ezt a gyönyörű Petőfit” – tette hozzá.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.