Lennon fia vezeti az apjáról szóló évfordulós műsort

Sean Ono Lennon, John Lennon kisebbik fia vezeti a néhai Beatles-tag születésének 80. évfordulójára emlékező kétrészes rádiós showműsort a Radio 2 brit csatornán.

Forrás: MW2020. 09. 23. 16:44
Starr, Ringo; Lennon, John; Harrison, George; McCartney, Paul
Larkhill, 1965. május 24. John Lennon, Ringo Starr, George Harrison és Paul McCartney, a népszerû Beatles együttes tagjai a Salisbury síkságon, ahol egy klipet forgatnak. (MTI/UPI) Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sean Ono Lennon első alkalommal készít interjút Paul McCartney-val az apjához fűződő kapcsolatáról – írja a BBC.com.

„Ma már úgy tekintek vissza rá, mint egy rajongó. Milyen szerencsés voltam, hogy találkozhattam ezzel a jampeccel, aki olyan zenét játszott, amilyet én. Összejöttünk, és hogy kiegészítettük egymást!” – mondta McCartney a Lennonnal való találkozásáról.

A beszélgetés során McCartney eljátssza az egyik legelső Lennon-McCartney dalt, a Just Funt is. A dalt még iskolakerülő tinédzserként írták, hivatalosan sohasem vették fel, bár egy töredéke hallható volt a Let it Be című Beatles-filmben.

A kétrészes dokumentumműsorba, mely október 3-án és 4-én, Lennon október 9-i születésnapja előtt lesz hallható, interjú készült a legendás zenész idősebb fiával, Juliannal és Sean keresztapjával, Elton Johnnal is.

Helen Thomas, a Radio 2 vezetője elmondta: „John Lennon a Radio 2 hallgatósága körében a legnépszerűbb és legjobban szeretett zenész, ezért nagyon örülünk és megtisztelve érezzük magunkat, amiért a mi csatornánkon közvetíthetjük Sean első rádióprogramját, melyben hosszan beszél apjáról testvérével, Juliannel, Paul McCartney-val és Elton Johnnal.

John Lennont negyven éve, 1980. december 8-án, manhattani lakása előtt lőtte agyon Mark David Chapman. A zenész és felesége, Yoko Ono éppen a limuzinjukból szálltak ki, amikor Chapman öt lövést adott le a neki háttal álló Lennonra, akit négy golyó talált el. A helyszínen belehalt a sérüléseibe.

Mark David Chapman, John Lennon gyilkosa bocsánatot kért a néhai zenész özvegyétől, Yoko Onótól 40 évvel a halálos lövések eldördülése után – adta hírül a BBC News.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.