Ralph Fiennes és Carey Mulligan történelmi felfedezést tesznek

Megérkezett az első trailer a Carey Mulligan és Ralph Fiennes nevével fémjelzett Ásatás című filmhez, ami a Netflixre érkezik január 29-én – írja az Origó:

Forrás: origo.hu2020. 12. 05. 12:00
Fiennes, Ralph
Iver Heath, 2014. december 4. Ralph Fiennes brit színész az új James Bond-film forgatása alkalmából rendezett sajtótájékoztatón az Iver Heath-i Pinewood Stúdióban 2014. december 4-én. A Spectre címû új Bond-filmet 2015 októberében mutatják be. (MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga) Fotó: Facundo Arrizabalaga
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A film hivatalos szinopszisa szerint: miközben gyülekeznek a második világháború viharfelhői, egy tehetős özvegyasszony (Carey Mulligan) megbíz egy amatőr régészt (Ralph Fiennes), hogy ássa ki a birtokán található sírhalmokat.

Ralph Fiennes brit színész Fotó: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

Amikor történelmi felfedezést tesznek, visszaköszönnek Nagy-Britannia múltjának visszhangjai a bizonytalan jövő előtt álló országban.

Simon Stone rendezésében szerepelnek még Lily James, Johnny Flynn, Ben Chaplin és Ken Scott is.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Újabb angol színész jubilál, ma Colin Firth az ünnepelt

Colin Andrew Firth négy nagyszülője közül három metodista misszionárius, szülei egyetemi tanárok voltak. A család gyakran költözött, éltek Nigériában és az Egyesült Államokban is, mielőtt végleg hazaköltöztek Angliába. A tízéves korától a színészi pályára készülő Firth tinédzserként már a színpadon állt, 1980-tól a Londoni Dráma Központban tanult. Három évvel később debütált a West Enden az Another Country című darabban Rupert Everett partnereként, egy évvel később a mű filmváltozatában is szerepelt. A következő évtizedben folyamatosan dolgozott színházban, televíziós produkciókban, filmekben, a Tumbledown című tévéfilmben nyújtott alakításáért, amelyben egy skót katona bőrébe bújt, 1989-ben BAFTA-díjra jelölték. Abban az évben a Valmont forgatásán találkozott Meg Tillyvel, akivel egymásba szerettek és gyermekük is született.

Sármos megjelenése, kiváló alakításai ellenére a nagy áttörésre várnia kellett egészen 1995-ig, Jane Austen Büszkeség és balítélet című regényének tévéfilmes változatáig. Az egyre szenvedélyesebb szerelmét elnyomó gazdag és gőgös Mr. Darcy szerepében rabul ejtette a női szíveket, ettől kezdve az egyik legszexisebb angol színészként tartották számon.

1996-ban Az angol beteg című filmben Ralph Fiennes és Juliette Binoche partnere volt, 1998-ban a Szerelmes Shakespeare című romantikus történelmi drámában egy elszegényedett főnemest alakított, mindkét alkotás megkapta a legjobb filmnek járó Oscar-díjat. Szívtipró imázsát csak erősítette 2001-ben a Helen Fielding bestselleréből készült Bridget Jones naplója, amelyben Hugh Grant vetélytársa volt a Renée Zellweger szívéért vívott harcban. A trió 2004-ben állt ismét össze a folytatásra, a Bridget Jones: Mindjárt megőrülök! kedvéért, a 2016-ban készült harmadik részt azonban Grant már nem vállalta, így helyette Patrick Dempsey játszotta Mark Darcy riválisát. (A karakter neve nem véletlen, a karót nyelt ügyvéd alakját az írónő Jane Austen regényhőse alapján álmodta meg.)

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.