Az előember nyomában

Vértesszőlős kapcsán eddig leginkább Samu, az előember jutott eszünkbe, mostantól viszont már Markó Andrea is, aki legújabban a település egyik polgármesterjelöltje.

2019. 09. 28. 6:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vértesszőlős kapcsán eddig leginkább Samu, az előember jutott eszünkbe, mostantól viszont már Markó Andrea is, aki legújabban a település egyik polgármesterjelöltje. Andrea asszony ugyan nem tartozik hazai büszkeségeink közé, viszont elmondhatja magáról, hogy a maga kategóriájában ő is muzeális darab. Mint emlékszünk, évtizede, a Sukoró-kabaréban ő volt a női főszereplő… (A férfialakítások Tátrai Miklós és a sármos Császy Zsolt nevéhez fűződtek; ők utóbb zárt rendezvényen – gyűjtőfogház – is megfordultak.) Hősnőnk pénzügyminisztériumi államtitkárként is jeleskedett, a Malév privatizációjánál szerzett hervadhatatlan érdemeket, sőt darabig, míg el nem tanácsolták, a HungaroControll cégnél vette föl vezérigazgatói fizetését…

Markó Andrea legemlékezetesebb alakítására ma is emlékszem. A Sukoró-botrány egyik tanúkihallgatásán azzal tért ki a válaszadás elől, hogy az ő jogi szakértelme hiányos, ráadásul sok mindenre egyszerűen nem emlékszik, olyan régen volt az már. Ez azért volt érdekes, mert az ominózus eseményt, amiről kérdezték, nem akárhol, hanem az Országház Nándorfehérvári termében tartották, az pedig nem a sarki presszó. Államtitkár asszony mellett olyan patinás személyiségek (ma úgy mondanánk: elemek) vettek részt a megbeszélésen, mint Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon, valamint a későbbi ülnök, Tátrai Miklós és Joav Blum magyar–izraeli hóhányó. Andrea asszony ennek ellenére nem emlékezett a részletekre, meg aztán, mint mondta, nem is igen értette az egészet. Nyilván a sokoldalúsága révén lett államtitkár.

Markó Andrea asszony most Vértesszőlős polgármestere lenne. Én inkább Samura szavaznék.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.