időjárás 2°C Natália 2022. december 9.
logo

A hülyeség ürgebőrben

Pilhál György
2020.09.24. 05:59
A hülyeség ürgebőrben

Miközben Varga Zoltán sajtóvállalkozó éppen külföldi üzleti úton járt, élettársa rémülten arról tájékoztatta, hogy egy helikopter repült el a háza fölött, holott korábban még sosem repült arra. Varga mágnás ebből arra következtetett, hogy a hatalom rá akarja tenni a kezét az ő tulajdonát képező Central Media Groupra (24.hu, Nők lapja, Story, Best magazin stb.), máskülönben miért röpülne arrafelé egy helikopter. (Mondjuk, szúnyoggyérítést végzett, parlagfüves területeket kémlelt vagy csak arra támadt repülhetnékje egy unatkozó helikopterpilótának.) Fantáziadús hősünk ezek után a Bloombergen keresztül a nagyvilág nyilvánosságához fordult a történettel, kiegészítve azzal, hogy korábban több esetben is két embert látott egy sötétített üvegű autóban ülni a háza előtt…

Kell-e ennél több bizonyíték arra, hogy a kormányzat az ő sajtóbirodalmára spekulál? (Ezt persze majd a tárgyaláson is el kell mondani, de legalább olyan hitelesen ám, mint Pelikán gátőr az ürgebőrös sztorit…)

Hozzájön az egészhez, hogy Varga vállalkozó a nyáron két „kéretlen ajánlatot” kapott – egy magyar és egy külföldi befektető is bejelentkezett, hogy megvenné a médiacégét. Emberünk szerint alighanem mindketten Orbán Viktort képviselték. (Csakhogy őt hiába keresik a visszautasíthatatlan ajánlatokkal, erkölcsi megfontolásokból nem enged.) „Egyértelműen alábecsültem, hogy mekkora nyomás alá helyezi majd a kormány a médiát – ismerte el a megdöbbent Varga. – Most már világos, hogy orosz típusú kontrollált nyilvánosságot akarnak.”

Világos. Az oroszok már a spájzban vannak… De az álhírek közt biztosan.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.