A hülyeség ürgebőrben

Míg Varga Zoltán sajtóvállalkozó külföldön járt, élettársa rémülten hívta fel, hogy egy helikopter repült el a háza fölött.

2020. 09. 24. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben Varga Zoltán sajtóvállalkozó éppen külföldi üzleti úton járt, élettársa rémülten arról tájékoztatta, hogy egy helikopter repült el a háza fölött, holott korábban még sosem repült arra. Varga mágnás ebből arra következtetett, hogy a hatalom rá akarja tenni a kezét az ő tulajdonát képező Central Media Groupra (24.hu, Nők lapja, Story, Best magazin stb.), máskülönben miért röpülne arrafelé egy helikopter. (Mondjuk, szúnyoggyérítést végzett, parlagfüves területeket kémlelt vagy csak arra támadt repülhetnékje egy unatkozó helikopterpilótának.) Fantáziadús hősünk ezek után a Bloombergen keresztül a nagyvilág nyilvánosságához fordult a történettel, kiegészítve azzal, hogy korábban több esetben is két embert látott egy sötétített üvegű autóban ülni a háza előtt…

Kell-e ennél több bizonyíték arra, hogy a kormányzat az ő sajtóbirodalmára spekulál? (Ezt persze majd a tárgyaláson is el kell mondani, de legalább olyan hitelesen ám, mint Pelikán gátőr az ürgebőrös sztorit…)

Hozzájön az egészhez, hogy Varga vállalkozó a nyáron két „kéretlen ajánlatot” kapott – egy magyar és egy külföldi befektető is bejelentkezett, hogy megvenné a médiacégét. Emberünk szerint alighanem mindketten Orbán Viktort képviselték. (Csakhogy őt hiába keresik a visszautasíthatatlan ajánlatokkal, erkölcsi megfontolásokból nem enged.) „Egyértelműen alábecsültem, hogy mekkora nyomás alá helyezi majd a kormány a médiát – ismerte el a megdöbbent Varga. – Most már világos, hogy orosz típusú kontrollált nyilvánosságot akarnak.”

Világos. Az oroszok már a spájzban vannak… De az álhírek közt biztosan.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.